Алманах, Познание

8 причини да включите продуктите на Ancestral Superfoods в менюто си

8 причини да включите продуктите на Ancestral Superfoods в менюто си

Всяка една от формулите на Ancestral Superfoods носи своето уникално послание, обгърнало в себе си опита, силата и мъдростта на нашите предци. Чрез комбинация от специално подбрани, местни и 100% натурални продукти, съобразени с индивидуалните нужди на всеки вид организъм, Ancestral Superfoods предлага един качествено нов подход към рационалното хранене. Подход, обръщащ се към традиционната, пълноценна и жива храна, за сметка на екзотичните, изолирани или синтезирани хранителни добавки.

Дневната лъжица суперсили за мъжа, за жената, за спортиста или за интелектуално активният човек идва под формата на стрити на прах зърнени и бобови култури, семена, плодове и билки, полезни бактерии. Какви са техните свойства и защо дневното ви меню ще спечели от обогатяване с подобен вид суперхрана, научете в следващите редове.

Холистичната формула…

     е едно от най-големите предимства, на които Ancestral Superfoods залага в своята философия. Ние вярваме, че изолираните хранителни добавки не могат да постигнат целите си извън контекста на цялото, както и че хранителните вещества трябва да бъдат естествено активирани, а не изкуствено екстрахирани. Именно затова в състава на различните продукти на Ancestral Superfoods ще намерите само естествена, натурална и пълноценна храна под формата на зърнени и бобови култури, семена, диворастящи зеленолистни растения, плодове и билки.

Живата храна…

      е единствения пълноценен, природен източник на безценни хранителни вещества за човешкия организъм. Именно затова в продуктите на Ancestral Superfoods ще намерите единствено съставки, които не са преминавали през термична обработка над 45 градуса по Целзий. По този начин се предотвратява нагряването на естествените мазнини, което е известно като най-сериозния токсичен компонент в храненето на съвременния човек.

Покълналите и ферментирали съставки…

      са основната характеристика на Ancestral Superfoods. Базирайки се на хилядолетното знание на нашите предци, ние използваме тези два метода за естествено активизиране и хранително обогатяване на продуктите като един едновременно традиционен и напълно „преоткрит“ начин да се възползваме от суперсилите на природата. Само една лъжица от тази абсолютно натурална суперхрана дневно е способна да балансира всички системи в тялото, подсигурявайки нужната сила, енергия и жизнен тонус.

Отличните пробиотични свойства…

      са характерни за покълналите и ферментирали семена, които са неизменна част от формулите на Ancestral Superfoоds. Неактивната хранителна мая и добавените млечно-кисели и бифидобактерии, от своя страна, допълват тази „артилерия“ от добри бактерии, които подсигуряват чревния баланс, а от там и крепката имунна система.

8 причини да включите продуктите на Ancestral Superfoods в менюто си

Богатите на протеин формули

     правят продуктите на Ancestral Superfoods изключително подходящи за вегетарианци и вегани, за суровоядци и хора с всякакви специфични хранителни нужди. Една супена лъжица дневно съдържа не само задоволително количество протеин, a и други изцяло живи, безглутенови съставки от растителен произход. Нашите наситени с минерали и хранителни влакнини формули са пълноценна храна, а не съмнително ефективна хранителна добавка.

Мощният антиоксидантен ефект…

      идва като резултат от специално подбраните съставки като коприва, черна боровинка, лимон, ябълка и др. Този комплекс от естествени антиоксиданти спомага за неутрализирането на свободните радикали в тялото, като по този начин ускорява възстановяването, забавя процеса на стареене и редуцира риска от развитие на злокачествени изменения на клетките.

Биологичното производство…

      гарантира липсата на каквито и да било токсични примеси, свързани с начина на отглеждане и съхранение на съставките във формулите на Ancestral Superfoods. „Био“ не е просто изпразнен от съдържание етикет, а качествено различен подход към продукта в качеството му на качествена и смислена храна за човешкото тяло.

Традициите и историята на нашите земи…

     са в основата на всяка една формула, създадена от екипа на Ancestral Superfoods. Ние подбираме съставки, които традиционно са използвани от нашите Европейски предци векове и хилядолетия наред. Храни, с които сме генетично и културно запознати; които са консумирали прадедите ни и които си спомняме от детството. В производството си е стремим максимално да разчитаме на местна продукция. От тази идея идва и самото ни име – „суперхрани от нашите предци“. Защото най-често забравяме да оценим именно това, което е най-близо до нас и до корените ни.

Формулите на Ancestral Superfoods могат да се приемат поотделно или в различни комбинации. Те представляват богата и пълноцена храна, а не изолирана хранителна добавка – това ги прави подходящи са за малки деца, бременни жени и кърмачки. Те нямат никакви противопоказания и могат спокойно да вземат съвместно с приема на всякакви видове фармацевтични медикаменти.

author-avatar

За Тереза Алексиева

Тереза Алексиева е културолог по образование, авантюрист по природа и копирайтър по професия. Отгледана е от няколко поколения билкари, идва от гората и се надява някой ден отново да се върне там. Дотогава, остава с читателите на блога на Ancestral Superfoods – проект, в който припознава собствените си търсения и отговаря на собствените си въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *