Алманах, Познание

Ползи от ежедневната употреба на Ancestral Superfoods

Ползи от ежедневната употреба на Ancestral Superfoods

Формулите на Ancestral Superfoods са богата и пълноценна храна, а не изолирана хранителна добавка. Поради тази причина те могат да бъдат приемани ежедневно за неограничен период от време, без това да води до неестествени процеси и натрупвания в организма. Напротив – кратко след като направите тази суперхрана неразделна част от обичайното си меню, ще забележите как с тялото ви започват да се случват невероятни неща.

А ето и кои са базовите свойства на нашите формули, които имат потенциала значително да повишат качеството ви на живот.

Подобряват обмяната на веществата

Зърнените и бобови култури сами по себе си представляват основен фактор за поддържането на балансирана микрофлора в стомашно-чревния тракт. За да бъде обаче действието им възможно най-мощно и ефективно, ние ги подлагаме на два естествени природни процеса, които ги превръщат от страхотна храна в истинска суперхрана – покълване и лактоферментация.

Чрез подпомагане на микробиома Ancestral Superfoods осигуряват една значително по-пълноценна обмяна на веществата в организма. Така вашето тяло ще може да преработва по-бързо и по-успешно поетите хранителни вещества, метаболизмът ви ще работи във ваша полза, а теглото ви ще се регулира по естествен начин.

Стимулират естествените съпротивителни сили на организма

Около 75% от имунната система се формира именно в стомашно-чревния тракт. Именно затова суперхраните, обогатени с естествени пробиотици и лактобактерии са един естествен и същевременно супер мощен имуностимулант. В комбинация със специално подбраните диворастящи плодове и зеленолистни, продуктите на Ancestral Superfoods всъщност формират една артилерия от природни чудеса, работещи в полза на вашето тяло.

Съставките на нашите формули са от изцяло растителен произход и плод на биологично земеделие, което ги прави подходящ имуностимулант както за възрастни, така и за деца.

Осигуряват енергия и виталност

Високото съдържание на протеини, минерали и растителни влакнини в Ancestral Superfoods подсигурява нужното “гориво“ както за тялото, така и за ума. Различните ни формули комбинират специфични съставки, подбрани така, че да отговарят на спецификите на всеки един възможен начин на живот. От забързаното градско ежедневие и интелектуално насочените занимания, през периода на бременност и кърмене, до възстановяването при професионалните спортисти – ние имаме природно решение за всички нужди на човешкото тяло.

Помагат за бързото възстановяване на организма

Подчертаният антиоксидантен ефект на нашите формули спомага за по-бързото укрепване на организма след стрес, активен спорт, прекарано заболяване или медикаментозно лечение. Улавянето на т.нар. свободни радикали възвръща баланса в тялото и стимулира правилното протичане на собствените му възстановителни процеси.

Съставките във формулите на Ancestral Superfoods са местни и традиционни за нашата култура. Те включват специално подбрани билки, диви плодове, покълнали и ферментирали семена, които тялото разпознава на чисто генетично ниво. Този вид богата, жива и „близка“ храна действа като двигател на оздравителните способности, иначе притъпени от неправилното хранене и напрегнатия начин на живот.

Забавят стареенето и стопират дегенеративните процеси

Макар и с банално звучене, фразата „Човек е това, с което се храни“ е всъщност една съвсем буквална истина. Всяка една клетка в тялото се ражда, развива, живее и умира благодарение на поетите чрез храната вещества. Според това, с което избираме да се храним, клетките ни могат да бъдат както здрави и правилно функциониращи, така и страдащи, деформирани и едва оцеляващи.

Ежедневната консумация на продуктите на Ancestral Superfoods дава една огромна подкрепа в посока на първата опция. Част от клинично доказаните суперсили на нашите уникални съставки включват:

  • Антиканцерогенни свойства
  • Регулиране на кръвното налягане
  • Прочистване на кръвта и кръвоносните съдове
  • Стимулация на когнитивните процеси
  • Антимикробно и антивирусно действие
  • Запазване на хранителния баланс при бременност и кърмене

Смислената храна помага на тялото да изглежда добре както отвън, така и отвътре. Освен безспорните здравословни ползи, суперхраните на нашите предци ще ви подсигурят и един блестящ външен вид – започвайки от кожата, косата и ноктите и достигайки до блясъкът в очите, присъщ на щастливите, одухотворени и доволни от живота хора.

author-avatar

За Тереза Алексиева

Тереза Алексиева е културолог по образование, авантюрист по природа и копирайтър по професия. Отгледана е от няколко поколения билкари, идва от гората и се надява някой ден отново да се върне там. Дотогава, остава с читателите на блога на Ancestral Superfoods – проект, в който припознава собствените си търсения и отговаря на собствените си въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *