Рецепти, Десерти

Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess

Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess

Безглутенови бисквитки с нежен кокосов тахан, потопени в черен шоколад. Ммм… разкош!  Изглеждат сложни за приготвяне, но повярвайте ми – не са! Приготвят се бързо, а вкусът им е неустоим! Вместо кокосов тахан може да добавите ядково масло или пък домашна веган нутела.

Необходими продукти за Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess:

  • 50 г кокосово брашно
  • 50 г нахутено брашно
  • 50 г кленов сироп или подсладител по избор
  • 50 г кокосово масло
  • малко ванилия

За пълнежа: 

  • кокосов тахан
  • фъстъчено масло

За шоколадовата заливка:

  • 100 г черен шоколад
  • 2 с.л. Druidess
  • 1 с.л. кокосово масло
Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess

Инструкции за приготвяне на Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess:

Смесете в купичка всички продукти за бисквитките.

С помощта на силиконова шпатула или с ръце, разбъркайте хубаво до получаване на “тесто”. Ако е необходимо може да добавите малко вода.

С получената смес трябва да оформите малки кръгли бисквитки. С пръст направете малка вдлъбнатина в центъра на всяка бисквитка.

Поставете бисквитките в тавичка върху хартия за печене.

Печете около 10-15 минути на 180°.

Оставете да се охладят напълно.

В центъра на всяка бисквитка добавете по 1/2 ч.л. кокосов тахан и 1/2 ч.л. фъстъчено масло.

След това оставете бисквитките за около 20-30 минути във фризера.

Разтопете шоколада на водна баня.

Потопете всяка от бисквитките в шоколада.

Може да поръсите с кокосови стърготини, семена, ядки.

Оставете бисквитките в хладилник докато стегнат и след това им се насладете с чаша кафе или топъл шоколад.

author-avatar

За Мария Димитрова

Аз съм Мария по позната като mariyasfood. Любител съм на здравословното хранене, готвенето и кулинарната фотография. Вярвам, че абсолютно всичко се постига само трябва да успеем да овладеем мислите си и да вярваме в себе си.

Обратно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.