Безглутенови бисквитки с нежен кокосов тахан, потопени в черен шоколад. Ммм… разкош! Изглеждат сложни за приготвяне, но повярвайте ми – не са! Приготвят се бързо, а вкусът им е неустоим! Вместо кокосов тахан може да добавите ядково масло или пък домашна веган нутела.
Необходими продукти за Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess:
- 50 г кокосово брашно
- 50 г нахутено брашно
- 50 г кленов сироп или подсладител по избор
- 50 г кокосово масло
- малко ванилия
За пълнежа:
- кокосов тахан
- фъстъчено масло
За шоколадовата заливка:
- 100 г черен шоколад
- 2 с.л. Druidess
- 1 с.л. кокосово масло
Инструкции за приготвяне на Тунквани бисквити с пълнеж от кокосов тахан и Druidess:
Смесете в купичка всички продукти за бисквитките.
С помощта на силиконова шпатула или с ръце, разбъркайте хубаво до получаване на “тесто”. Ако е необходимо може да добавите малко вода.
С получената смес трябва да оформите малки кръгли бисквитки. С пръст направете малка вдлъбнатина в центъра на всяка бисквитка.
Поставете бисквитките в тавичка върху хартия за печене.
Печете около 10-15 минути на 180°.
Оставете да се охладят напълно.
В центъра на всяка бисквитка добавете по 1/2 ч.л. кокосов тахан и 1/2 ч.л. фъстъчено масло.
След това оставете бисквитките за около 20-30 минути във фризера.
Разтопете шоколада на водна баня.
Потопете всяка от бисквитките в шоколада.
Може да поръсите с кокосови стърготини, семена, ядки.
Оставете бисквитките в хладилник докато стегнат и след това им се насладете с чаша кафе или топъл шоколад.