Рецепти, Десерти, Закуски

Чиа пудинг с Druidess

Чиа пудинг с Druidess

Доста често ни се случва точно след 3 часа следобед, да ни удари този глад за сладко. Нещичко мъничко, но много сладко. След което се започва едно лудо търсене на въпросното нещо – дали шоколадче, дали вафла или пък някой колега е донесъл кутия с бонбони или пък направо цяла торта. Изборите за сладко са безкрайно много!

Но изборите за здравословно сладко – също са безкрайно много! Като започнем от всички веган, сурови торти , енергийни топчета, бонбони, чийзкейк, бисквитки и още много, много идеи.

Сега идва въпроса – ами защо колегата не е донесъл сурова торта, или ЕНЕРГИЙНИ бонбони, защо ли? Защото обикновено тези неща са домашно приготвени и са толкова по-вкусни, че свършват за секунди.

Затова реших да ви представя една моя много любима рецепта за Чиа пудинг с Druidess!

Необходими продукти за Чиа пудинг с Druidess:

  • 300 мл Соево мляко
  • 70 г Чиa семена
  • 20 г Кленов сироп
  • 20 г Druidess
  • 3 г прах от Цвекло
  • 3 г Мака на прах
  • 10-15 г суров Шам фъстък
Чиа пудинг с Druidess

Инструкции за приготвяне на Чиа пудинг с Druidess:

Затопляме леко соевото мляко. Разделяме го на две равни части в чашки или в бурканчета. Прибавяме чиа семената към тях и разбъркваме за около 2-3 минути.

Добавяме кленовия сироп, Druidess и маката на прах. Oтново разбъркваме много хубаво, за да не останат топченца смес.

Прибавяме останалите съставки и отново разбъркваме.

Оставяме в хладилник за около 30-50 минути преди консумация.

Поднасяме украсено с натрошен шам фъстък.

Чиа пудинг с Druidess
author-avatar

За Генадия Момчилова

Генадия Момчилова или по-позната като hyunnieh от Instagram е любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *