Рецепти, Десерти

Веган кокосов сладолед с Chieftain

Веган кокосов сладолед с Chieftain

Днес ще ви напомня за силата на Личния пример и за това как нашето поведение и навици могат да повлияят на хората около вас.

„Залитането“ ми по здравословното хранене започна преди 5-6 години. Тогава започнах работа във фитнес център и ежедневно наблюдавах хора с добра физика, мотивирани и разнасящи кутии с храна. Тази среда ме „запали“ да започна да търся качеството, а не количеството, да чета етикетите и да се интересувам повече от храната, която приемам. Когато забременях, знаех, че не просто искам да се храня правилно, а бях отговорна и длъжна да го правя! Защо ви споделям това? За да ви подсетя, че ако искате да започнете да се грижите за здравето на хората, които обичате, то трябва да започнете от себе си и да им покажете „правилният път“ чрез примера си.

Съпругът ми обожава сладолед. Да онзи пълен със захар, сухо мляко и куп още добавки. От както започнах да му приготвям домашни полезни алтернативи, забрави за този от витрините. И ето, че с общо старание премахнахме още едно вредно изкушение от менюто си. Убедена съм, че можете и вие! А сега по същество.

Необходими продукти за Веган кокосов сладолед с Chieftain:

  • 2 замразени банана
  • 20 г Кокосови стърготини
  • 1 с.л. еритритол или друг подсладител
  • 1 с.л. Chieftain
Веган кокосов сладолед с Chieftain

Инструкции за приготвяне на Веган кокосов сладолед с Chieftain:

Приготвя се толкова лесно. Просто смесваме всички съставки в блендер докато сместа стане кремообразна. Аз украсих със сироп от фурми, пресен банан и кокосови стърготини, но тази част от приготвянето на домашния сладолед оставям на вашето въоръжение.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *