Добромир Буковски

Добромир Буковски

Представи се с няколко думи?

Казвам се Добромир Буковски, но повечето ме познават просто като Добри. По професия съм готвач, като от 2004г работя основно вегетарианска и веган (постна) кухня. Всичко започна като на шега – поканиха ме в екипа на първият вегетариански ресторант. По това време информацията за веган кухня беше твърде оскъдна и бяхме изправени пред предизвикателството да откриваме сами, по трудният начин, това което сега е даденост. Започнах да експериментирам с различни храни и върху себе си и опознах както тялото си, така и ползата от режимите базирани на живи, пълноценни продукти и ястия.

Каква е твоята мисия?

Моята мисия е да покажа, че приготвянето на постни ястия е лесно, не отнема повече време от обикновените блюда и в никакъв случай не е по- скъпо. Затова и личният ми проект е точно в тази насока – курсове, обучения и консултации в областта на растителното хранене, както за професионалисти, така и за любители.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

Не бих го нарекъл чак супер сила, но смятам че съм креативен и се хвърлям смело в дълбоките води на новите предизвикателства.

Какво е „здравето“ за теб?

Здравето за мен е както физическо, така и душевно и мисловно състояние!  Затова и човек трябва да се самоопознава и да наблюдава как цялостно му се отразяват храни, напитки, движение, усилия, отношения и т.н. Важно е да следва, това което го вдъхновява и го прави щастлив!

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

Разбира се, тя е ключът към здравето, доброто самочувствие и благополучие! Важно е да да се храним здравословно и да правим периодични разтоварващи режими, които да са базирани на растителни и сурови храни, както и да се движим и общуваме с природата.

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Горещо ги препоръчвам! Всеки, който е пробвал да ги направи част от менюто си знае как тялото му започва да се чувства леко и подмладено. Затова и неслучайно се наричат живи храни. Това е част и от древните ни традиции по тези земи. Когато са заемали по-голямо място в менюто на предците ни, България е била страната с най- много столетници на глава от населението в Европа.

Добромир Буковски
Добромир Буковски

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Впечатли ме първо новаторската формула на храните и посланието на ANCESTRAL SUPERFOODS! Абсолютно се връзват в концепцията ми, като позволяват бързо приготвяне на вкусно, здравословно, лесно усвоимо и енергизиращо ястия за броени минути! Изключителен начин да си набавим незаменими амино и мастни киселини, витамини, ензими и минерали – истински супер храни. Незаменимо удобство в стресовото ни и забързано ежедневие, което ни изкушава за доста нездравословни компромиси!

Какво би било твоето послание към хората?

На първо място да се усъвършенстваме постоянно и да бъдем все по-добри, по-здрави, по–отговорни към заобикалящата ни среда! Да се опитаме заедно да изградим един по-добър  и по-здрав свят. Да изберем здравето, щастието и благополучието!Подкрепям всичко свързано с постигането на тези цели, а вие?

За контакт

Добромир Буковски

Уеб сайт: plantacracia.com

facebook: plantacracia