кулинарен вдъхновител

Ивелина Богданова

Ивелина Богданова e писател на разкази за храна, спорт, майчинство и балансът в ежедневието. По позната като Dolce Ivelina тя е търсач на позитивни емоции, преживявания и сладката страна на живота.
Ивелина Богданова

Представи се с няколко думи?

Привет!

Казвам се Ивелина Богданова, по – позната като Dolce Ivelina. Аз съм Търсач на позитивни емоции, преживявания и сладката страна на живота. Обичам да прекарвам времето си със семейството си, разходките сред природата, готвенето и да пиша.

Мислиш ли, че е важно с какво се храним и как приготвяме храната си?

Убедена съм, че в това е разковничето на доброто здраве, в комбинация със спокойствието и хигиената на мислите, и съзнанието.

Какво обичаш да си похапваш и имаш ли любима рецепта?

Типично по женски обожавам десертите и всичко с какао/шоколад.

В последно време новата ми страст е да си приготвям различен шоколад вкъщи.

Любима ми е рецептата за бял шоколад с ядки.

Необходимите съставки са: 50 гр.какаово масло, 50 гр.сухо кокосово мляко, 40 гр.бадемово брашно, 40 гр.еритритол, шепа натрошени ядки.

 Метод на приготвяне: На водна баня разстопяваме какаовото масло, добавяме подсладителя и сухото кокосово мляко. Бъркаме енергично до получаване на хомогенна смес. След това добавяме бадемовото брашно и ядките. Разпределяме в силиконова форма и охлаждаме в хладилник за 2 часа.

Има ли продукти без които не можеш?

Вкъщи не оставаме без овесени ядки, банани и ядкови млека.

Кои рецепти са най-голямо предизвикателство за теб и защо?

Хммм. Веган тестените печива. Може би те ме затрудняват най-много що се отнася за адаптиране към веганството.

Какво място заема за теб пълноценната растителна храна в твоята кухня?

На този етап от живота ми не съм веган, но вкъщи сме ограничили животинските продукти до минимум.

А тези, които все още не сме изключили си набавяме от наистина проверени и качествени източници.

Би ли споделила с нас някоя твоя кулинарна тайна, как да намалим консумацията на животински продукти?

Сирената от кашу и соя са супер алтернатива на млечните.

Често заменям месото в някои традиционни ястия със текстуриран растителен протеин, а яйцата в някои печива с ленено семе, чия или плодово пюре.

Ивелина Богданова
Ивелина Богданова

В какви рецепти според теб най-успешно се комбинират продуктите на Ancestral Superfoods?

Аз ги добавям в почти всяка закуска или суров десерт.

Какви съвети би дала на начинаещите кулинари, за да повярват в себе?

Да не пропускат възможност да опитват нови и различни неща. Да се наслаждават на процеса и да влагат сърце и старание.

Би ли споделила какво ново има около теб?

В последните две  години започнах да обръщам голямо внимание на начина, по който мисля и живея.

Вярвам, че Вселената реагира на нашите мисли и вибрации, и ни изпраща това, което сме и “поръчали”.

Позитивното мислене и вътрешният ни баланс са неща, за които малко се говори, но те имат огромно значение за хармоничното ни съществуване. Чистите мисли са също толкова важни, колкото чистата храна за здравето ни.

Темата е много обширна и се радвам, че все повече хора проявяват интерес към нея. Обожавам комуникацията с такива хора.

Всички рецепти на Валентина Нейчева

За контакт

Ивелина Богданова

Уеб сайт:

facebook: Dolce.Ivelina

Instagram: @Dolce.Ivelina