1. 10гр ли е дневната препоръчителна доза?

Да, 10гр се равняват на една супена лъжица. Един пакет съдържа 20 дози, a една кутия със сашета съдържа 10бр. сашета, които се равняват на 10 дози.

2. Кое от храненията за деня е най-добре да бъде с Ancestral Superfoods?

В зависимост от целта, която имате. За повече сила и енергия може да използвате продуктите „Warrior“ и “Chieftain”, които са с високо съдържание на протеин, които може да консумирате за закуска или след физическа активност. Продуктът „Druidess”  може да подпомогне отслабването и постигането на плосък корем в комбинация с физическа активност и тренировки, като за тази цел може да го включите в повечето от храненията си за деня, като препоръчително е това да е за закуска и в междинните ви хранения. „Oracle” е  продукт за подпомагане на мисловната дейност, засилване на концентрацията и подобряване на съня като е много подходящо да се консумира със следобедната закуска или като част от лека вечеря.

Всеки един от продуктите може да замести едно хранене, подсилва имунитета, алкализира, подобрява перисталтиката и пречиства организма.

3. Продуктите може ли да се консумират от деца?

Да, без никакъв проблем, като дори е препоръчително. За деца до 10г , една чаена лъжичка ще им набави достатъчно полезни хранителни вещества и микронутриенти.

4. Има ли противопоказания? Може ли да се предозира с продуктите?

Не, не може да се предозира с продуктите, защото те са пълноценна растителна храна, а не хранителни добавки. Нямат странични ефекти и може да се консумират без ограничение.

5. Може ли да се комбинират с различни режими на хранене?

Да, продуктите са пълноценна растителна храна, произведени са от зърнени храни, които не съдържат глутен, без лактоза са, не съдържат яйца и са  с биологичен  произход. Спокойно може да я включите в различни режими на хранене, било то кето, палео или като част от вашето разнообразно хранене.

6. Подходящи ли са за бременни жени и кърмещи майки?

Да! Особено комбинацията от 1 с.л. „Druidess” и  1 с.л.„Oracle”, в която се съдържа 20% от дневната нужда от фолат, както и други важни микронутриенти, които са с естествен произход от покълналите семена в продуктие и не са добавяни изкуствено.

7. Може ли да се комбинират продуктите?

Да. Всеки един от продуктите има различна хранителна стойност, съдържа различен процент микронутриенти и има различни предимства. Комбинирането им ще даде един по-цялостен и холистичен ефект за подпомагане на организма.

8. Каква е разликата между продуктите?

„Druidess“ e многокомпонентна функционална храна за подпомагане на женското здраве.

Повече за продукта може да научите тук: https://ancestralsuperfoods.bg/druidess/

„Chieftain“е многокомпонентна функционална храна за подсилване на мъжкия организъм.

Повече за продукта може да научите тук: https://ancestralsuperfoods.bg/chieftain/

„Oracle“ e многокомпонентна функционална храна, специално разработена да подпомага функциите на мозъка, да успокоява при стрес и да балансира:

Повече за продукта може да научите тук: https://ancestralsuperfoods.bg/oracle/

9. Понякога усещам лека горчивина и стипчивост, това нормално ли е?

Да, това е специфично за покълналите семена.

10. Опитах се да я разтворя във вода, но не се получи. Това нормално ли е?

Нормално е, причината за това е във високото съдържание на фибри в продуктите. Препоръчваме те да се комбинират със смути, кисело мляко, шейк, ядково мляко или фреш, като може да се добавят към салати и храна, която не е минавала термична обработка.

11. Към продуктите, добавям още съставки, които считам, че са полезни. Това добра идея ли е?

Можете да добавяте продукти по ваша преценка, но това не е необходимо. Храните ни са 14 компонентни и са балансирани, така че да получите максимална полза. Идеята ни е да ви улесним и да ви помогнем да изградите този полезен навик, за включване на една супена лъжица или едно саше с пълноценна растителна храна на ден.

12. Мога ли да добавям храната към супи и ястия?

Не препоръчваме, защото храната е жива и термичната обработка няма да и повлияе благоприятно.

13. Какво означава жива храна?

Жива храна е термин, който се използва за храна, която не е минавала термична обработка над 40 градуса и по този начин ензимите в нея са запазени, а микронутриентите са в своята лесноусвоима и бионалична форма.

14. Каква е ползата от покълналите семена?

Покълването е процес на пълна биологична трансформация на зърната и семената. В хода на този процес се намалява количеството скорбяла и се увеличава и това на свободни  аминокиселини и други изключително полезни за нас нутриенти. Например, в сравнение със семената, кълновете от броколи съдържат от 10 до 100 пъти по-високи нива антиканцерогенното вещество глюкорафанин. В допълнение, при покълване се активира цялата ензимна система на семената и зърната, което води до увеличаване на редица ензими, съдържащи се в тях. В кълновете се съдържат и редица компоненти с антиоксиданто действие като полифенолите. Сред предимствата им са и значителното повишените нива на минерали и витамини (особено тези от групата В, Е и C), които са в лесна за усвояване форма.

Повече за покълването може да прочетете в нашата статия: https://ancestralsuperfoods.bg/pokalvane/

15. Каква е ползата от ферментацията?

Храните, преминали през процес на ферментация, са лесни за усвояване от организма и много богати на здравословни пробиотични бактерии, витамини и минерали. Пробиотиците, произведени по време на ферментацията, могат да помогнат за възстановяване на баланса на чревната микрофлора и да облекчат някои храносмилателни проблеми.

Освен храносмилателната система, чревната микрофлора повлиява редица органи и системи в човешкото тяло. В последните години много научни изследвания са базирани на оста „черва-мозък“ и на взаимовръзката между дисбаланса в микробиотата и развитието на различни заболявания.

Продуктите ни са богати на ферментирали трици от покълнали семена, които са идеалната пребиотична храна за полезните микрооргаизми в нашата чревна флора.

Освен това, покълналите и ферментирали храни са богати на гама-аминомаслена киселина (GABA), която е е важен невротрансмитер в централната нервна система. Действие ѝ се свързва с понижаване на стреса, тревожността и психическото напрежение, подобряване на съня и настроението, подпомагане възстановителните процеси в тялото и поддържане на мускулния тонус.

Повече за ферментиралите функционални храни може да прочетете в нашата статия: https://ancestralsuperfoods.bg/vrazkata/

16. Може ли към продуктите да се добавя мед?

Медът е силен натурален антисептик, чието действие може да блокира ефекта от действието на полезните микроорганизми в продуктите ни. За това за препоръчване е като подсладител да се използва кленов сироп или друг натурален подсладител.

2.Разтворих суперхраната във вода и не се получи добра консистенция?

Не препоръчваме да разтваряте във вода, защото продуктите ни съдържат голямо количество неразтворими фибри. Поради тази причина не се разтварят добре във вода и се получава утайка. Много подходящи са прясно изцедени сокове, смутита, ядкови млека, кисело мляко, както и дресинги за салати.

3. Витамините и минералите в продуктите ви от какъв източник са?

Те се съдържат естествено в продуктите ни, като фолиевата киселина е под формата на фолат. Продуктите ни са храна, а не хранителна добавка.

4. Кога е най- подходящото време за прием.

Много подходящи са за сутрешна закуска, междинно хранене или лека вечеря.

5. Може ли да се приема на гладно?

Да

6. Може ли да влияе на медикаментите, които приемам.

Не, защото е напълно натурална, функционална храна, а не хранителна добавка или лекарство.

7. Подходяща ли е за деца?

Да! Дори е препоръчителна, можете да я добавяте към зърнената им закуска, под формата на смути, шейк, десерт или в дресинга за салати.

8. Какво прави продуктите на “Ансестрал Суперфудс” суперхрана ?

Изключително прецизно направената комбинация от внимателно подбрани био покълнали и ферментирали семена, заедно с много ценни диворастящи плодове и билки, с добавени пробиотици и неактивна хранителна мая. Една супена лъжица подпомага организмът с важните за него витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, млечно-кисели и бифидо бактерии, и допринася за алкализирането му.

9. Каква е разликата между покълнали и непокълнали семена ?

Чрез покълването, ферментирането и последващото дехидратиране (изсушаване на съставките при температура до 42 градуса) се запазват витамините, минералите и ензимите в храните и се разпадат инхибиторите, които пречат на тяхното усвояване.

11. Как избрахте името Ancestral Superfoods?

Всички съставки в нашата суперхрана са с регионален европейски произход ,защото ние вярваме, че възможно най-полезна за нас е тази храна, с която имаме генетична връзка от векове и е отгледана в близост до нас- от там се роди и идеята за името “Аncestral Superfoods” – суперхрани от нашите предци. Дар и познание от тях за нашето здраве.

12. За какво е полезна GABA, видях че се съдържа в Оракъл?

GABA (Gamma-Aminobutyric Acid) или гама-аминомаслена киселина е важен невротрансмитер в централната нервна система, чието действие се свързва с понижаване на стреса, тревожността и психическото напрежение, подобряване на съня и настроението, подпомагане възстановителните процеси в тялото и поддържане на мускулния тонус.

13. Аз съм активно спортуващ и се нуждая от протеин при тренировка . Колко лъжици трябва да приема от продукта Warrior?

Две супени лъжици от продукта Warrior съдържат 14 g протеин.

14. Може ли храната да се приема без да се разтваря?

Може да се поръсва в салата или да се добавя към вече приготвено ястие. Важно е да не се обработва термично, за да не се унищожат полезните вещества в нея.

15. Могат ли да се приемат едновременно два и повече продукта?

Да, като може да ги добавяте към шейкове, смутита или салати. Комбинацията от продуктите е най-доброто холистично решение и ще обогати храненето ви с витални и полезни вещества.

Продуктите които създадохме за теб :

Druidess Здраве и красота за ЖЕНАТА
Здраве и красота за ЖЕНАТА
Druidess

Druidess e многокомпонентна функционална храна, специално разработена за женското здраве и красота. Подобрява перисталтиката и чревния баланс в организма, подсилва имунитета, регулира теглото и алкализира организма, поддържа здрава коса, кожа и нокти, забавя стареенето.

Уникалната формула на Druidess съдържа 100% усвоими витамини, минерали, фибри, ензими и пробиотик от покълнали и ферментирали био семена, плодове и билки. Изключително подходяща за бременни и кърмещи майки, деца и подрастващи.

Подари си здраве и красота с Druidess!

Сила и енергия за МЪЖА
Chieftain
Chieftain е многокомпонентна, функционална храна, специално разработена да подпомага мъжкото здраве и енергия. Дава сила, балансира енергията, подкрепя имунитета, подобрява перисталтиката и чревния баланс, алкализира организма.

Пълноценна храна, изключително подходяща за активни мъже. Уникалната формула на Chiftain съдържа 100% усвоими витамини, ензими, минерали и фибри от покълнали и ферментирали био семена, плодове, билки и пробиотичен комплекс. Съдържа 39% лесноусвоим, чист растителен протеин.

Подари си здраве и енергия с Chieftain!

CHIEFTAIN – Сила и енергия за МЪЖА
ORACLE – Силата на УМА
Силата на УМА
Oracle
Oracle е многокомпонентна функционална храна, специално разработена да подпомага функциите на мозъка, да успокоява и балансира. Засилва концентрацията, освежава ума, подобрява съня, перисталтиката и чревния баланс, подсилва имунитета и алкализира. Изключително подходяща за хора работещи в офис, изложени на стрес.

Уникалната формула на Oracle съдържа 100% усвоими витамини, ензими, минерали и фибри от покълнали и ферментирали био семена, плодове, билки и пробиотик, а една порция набавя дневната доза от GABA!

Подари си креативност и сила на ума с Oracle!

70% пълноценен ПРОТЕИН
Warrior
Warrior е специално разработена формула за оптимален прием на протеини, подходяща за жени и мъже. Съдържа 70% лесно усвоим протеин, витамини, ензими, минерали и фибри от естествен растителен произход.

Перфектният избор за старт на твоя натоварен ден или за възстановяване след интензивна тренировка. Подсилва защитните сили и концентрацията, подпомага изграждането на мускулна маса и възстановяването след физически натоварвания, възстановява енергията, подобрява перисталтиката и чревния баланс

Подари си сила и енергия с Warrior!

WARRIOR – 70% пълноценен ПРОТЕИН