Рецепти, Десерти

Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain

Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain

Тези овесени барчета са перфекти за грабване за изпът, бърза закуска или пикник на природата.

Свежи, лесни за приготвяне и заредени с Chieftain!

Необходими продукти за Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain:

  • 1 консерва ананас или пресен ананас около 250 гр
  • 1 ч.ч. Кокосови стърготини (65 гр.)
  • 2 ¼ ч.ч. Фини овесени ядки (270 гр.)
  • ½ ч.ч. Брашно от елда (или овесено брашно) (55 гр.)
  • ¼ ч.ч. + 1 с.л кокосово масло (разтопено) (80 мл.)
  • ½ ч.ч. + 2 с.л. Фъстъчено масло (180 гр.)
  • ¼ ч.ч. + 1 ч.л. Агаве сироп (100 мл.)

За глазурата:

  • 90 гр. Бял шоколад (разтопен)
  • 20 гр. Кокосово масло (разтопено)
  • 60 гр. Кокосов крем
  • 20 гр. Chieftain
Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain

Инструкции за приготвяне на Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain:

Стъпка 1: Блендирайте 200 гр ананас и запазете 50 гр цели парченца.

Стъпка 2: Загрейте фурната на 180С.

Стъпка 3: Смесете заедно блендирания ананас, кокосовите стърготини, фините овесени ядки, брашното от елда, кокосово масло, фъстъченото масло и агаве сироп. Смесете ги добре и добавете целите парченца ананас.

Стъпка 4: В правоъгълна форма върху хартия за печене разпределете овесената смес и изпечете във фурна за около 40 минути.

Стъпка 5: Смесете всички съставки за глазурата и ги излейте равномерно върху изстиналите овесени барчета.

Стъпка 6: Поставете в хладилника за поне 30 минути за да стегне глазурата.

Стъпка 7: Разделете на продълговати барчета.

author-avatar

За Любов Павлова

Любов Павлова е Веган Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *