Тези овесени барчета са перфекти за грабване за изпът, бърза закуска или пикник на природата.
Свежи, лесни за приготвяне и заредени с Chieftain!
Необходими продукти за Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain:
- 1 консерва ананас или пресен ананас около 250 гр
- 1 ч.ч. Кокосови стърготини (65 гр.)
- 2 ¼ ч.ч. Фини овесени ядки (270 гр.)
- ½ ч.ч. Брашно от елда (или овесено брашно) (55 гр.)
- ¼ ч.ч. + 1 с.л кокосово масло (разтопено) (80 мл.)
- ½ ч.ч. + 2 с.л. Фъстъчено масло (180 гр.)
- ¼ ч.ч. + 1 ч.л. Агаве сироп (100 мл.)
За глазурата:
- 90 гр. Бял шоколад (разтопен)
- 20 гр. Кокосово масло (разтопено)
- 60 гр. Кокосов крем
- 20 гр. Chieftain
Инструкции за приготвяне на Флапджак Ананас-Кокос с бял шоколад и Chieftain:
Стъпка 1: Блендирайте 200 гр ананас и запазете 50 гр цели парченца.
Стъпка 2: Загрейте фурната на 180С.
Стъпка 3: Смесете заедно блендирания ананас, кокосовите стърготини, фините овесени ядки, брашното от елда, кокосово масло, фъстъченото масло и агаве сироп. Смесете ги добре и добавете целите парченца ананас.
Стъпка 4: В правоъгълна форма върху хартия за печене разпределете овесената смес и изпечете във фурна за около 40 минути.
Стъпка 5: Смесете всички съставки за глазурата и ги излейте равномерно върху изстиналите овесени барчета.
Стъпка 6: Поставете в хладилника за поне 30 минути за да стегне глазурата.
Стъпка 7: Разделете на продълговати барчета.