Пламен Атанасов

Състезател и треньор по Calisthenics
Пламен Атанасов "Freefly"

Представи се с няколко думи?

Здравейте! Казвам се Пламен на 24 години от град Русе.

Занимавам се вече няколко години с Calisthenics или по познат за мнозинството като Уличен Фитнес. Издател съм на първа по рода си книга за България относно този спорт. Треньор съм както по функционални тренировки така и по Calisthenics вече 1 година. Имам доста състезания зад гърба си с призови места, както в България така и на международни състезания.

Повечето ще кажат обичам да правя – „Това“ през свободното си време, но аз лично винаги се чувствам свободен защото обичам това, което правя: Книгите и пътуванията са моята слабост.

Каква е твоята мисия?

Хм… Страхотен въпрос! Моята мисия я свързвам с това да мотивирам и помагам на хората да водят един по-активен и здравословен начин на живот! А когато те са доволни относно този факт, аз съм повече от удовлетворен.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

Мисля, че всеки един от нас притежава такава! Но според хората аз съм СуперМен, Ха-Ха. Скачам, летя и правя каквото искам с ръцете си.

Какво е „здравето“ за теб?

Здравето ли… та не е ли най-важно? Но истината е една… Всички твърдим че е така, но малцина се грижим за него!

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

В повечето случаи, ежедневието така ни поглъща, че забравяме да се грижим за себе си. Но приготвянето на домашна храна въпреки „малкото време“, което имаме ще е от полза. Здравето се крие точно зад здравословното хранене, спорт и като цяло активния начин на живот. Ние сме създадени да се движим и бъдем активни.

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Живата храна е една от най-важните за тялото, а мисля, че точно тези супер храни са част от един по-добър начин на  живот.

Пламен Атанасов "Freefly"
Пламен Атанасов "Freefly"

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Малко по-горе говорихме точно за здравето, а суперхраните са важни за всички нас, щом става въпрос за здравословен начин на живот. Бях наистина много впечатлен от съдържанието на Ancestral Superfoods! Само чрез една доза, ние си набавяме голямо количество микроелементи и витамини, които се усвояват лесно и ни държат заредени през целия ден.

Какво би било твоето послание към хората?

Посланието ми към всички вас е да не отлагате. Не отлагайте нищо за утре или понеделник. Започнете сега, каквото и да било, за да усетите удовлетворението в утрешния ден. Отделете време за себе си, за да може сами да си благодарите, че сте го сторили след това. Хранете се чисто, спортувайте и обичайте!

А аз знам, че вие можете! Но не забравяйте, важно е да си повярвате!

За контакт

Пламен Атанасов

Уеб сайт:

Instagram: @plamkoatanasov