кулинарен вдъхновител

Генадия Момчилова

Генадия Момчилова или по-позната като itshyunnieh от Instagram е любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.
Генадия Момчилова

Представи се с няколко думи?

Здравейте , казвам се Генадия , по-позната като itshyunnieh в социалните мрежи.

Кулинарен любител и фотограф, който води много активен и здравословен начин на живот. Винаги насочва позитивни мисли и се опитва да повдигне вибрациите на околните.

Мислиш ли, че е важно с какво се храним и как приготвяме храната си?

Абсолютно! Аз съм на мнение ,че това което слагаме в чинията, може и сега да не рефлектира на живота ни, но след време определено ще! Има значение дали храната е истинска или полуфабрикат. Дали е отгледана с любов и уважение или по изкуствен начин.

Ако човек се отнася с уважение и любов към храната, околната среда, то той ще се отнася с уважение и любов и към себе си. Тази връзка е много важна.

Какво обичаш да си похапваш и имаш ли любима рецепта?

Обожавам авокадо, това ми е адски любимо. Не съм любител на десертите, въпреки че предимно това споделям, но защото всички искат рецепти за здравословно сладко, аз обаче си падам по соленото. Любима рецепта не мога да кажа, че имам – защото винаги се поизменя малко, зависи какви продукти имам в хладилника в даден момент.

Има ли продукти без които не можеш?

Определено имам! Напоследък тези продукти са – кокосово масло, кокосов нектар, плодове и зеленчуци, и разбира се авокадо 😁

Кои рецепти са най-голямо предизвикателство за теб и защо?

Интересен въпрос! Определено преди бих казала, че има доста предизвикателни рецепти и кухни, но може би защото не бях ги пробвала. След явяването ми в Мастър Шеф и подготовката преди това, гордо мога да заявя, че научих да приготвям адски много неща – солени, сладки и то от всякакви кухни, по цял свят. 🤗

Какво място заема за теб пълноценната растителна храна в твоята кухня?

Основно място! Най-горе! Аз не съм веган или вегетарианец, но се храня предимно с растителна храна, понякога яйца и риба, но основно растителна.

Това е храната на живота и пътя към лично себе опознаване, свързване с природата и майката Земя на друго ниво.

Би ли споделила с нас някоя твоя кулинарна тайна, как да намалим консумацията на животински продукти?

Аз нямам конкретна тайна, но определено съм забелязала едно. Когато човек почувства, че трябва да се фокусира върху себе си, да намери пътя към себе си – той търси спокойствие в природата и малко или много се свързва с нея. Когато преминеш ето тази граници на мислене, на осъзнаване, тогава неусетно започваш да променяш хранителните си навици и да си все повече в хармония с майката Земя.

Генадия Момчилова
Генадия Момчилова

В какви рецепти според теб най-успешно се комбинират продуктите на Ancestral Superfoods?

Комбинират се добре във всякакви рецепти, но ако питаме мъжа ми – определено ще каже овесена каша и десерти!

Какви съвети би дала на начинаещите кулинари, за да повярват в себе?

Първо и най-важно за да започнеш да вярваш в себе си, е да имаш ясен план и представа, кой си ти всъщност, каква е твоята мисия, какво искаш да постигнеш, как искаш да се представиш пред останалите, как искаш да изразиш себе си чрез това изкуство наречено кулинария.

Как си се представяш след 5 години?

В търсене на отговори на тези въпроси, ти се себе опознаваш и добиваш повече увереност в качествата, които притежаваш. Винаги има начин, имали желание! Просто се иска търпение и усилен труд! Преследване на крайната цел.

Би ли споделила какво ново има около теб?

Благодаря Ви много за поканата и всички тези невероятни въпроси! Определено искам да кажа още нещо:

Всеки от нас е тук с мисия, но не е една мисия. Повечето от нас имат две, някои дори повече. Първата и основна мисия е – научи нещо, усъвършенствай го, предай го на някой след теб. Всички сме хора и всички трябва да помагаме на другите с каквото можем.

Това е моята политика и затова направих и блога си в социалните мрежи. За да бъда полезна и да помагам. 🙏🏻

Всички рецепти на Генадия Момчилова

За контакт

Генадия Момчилова

Tik Tok: ZMeBwoDKY

facebook: Genadia Momchilova

Instagram: @itshyunnieh