Аз съм Живко Джамяров

Социален предприемач и съосновател на Ancestral Superfoods

За мен мисията чрез превенция да живеем по-холистично, да бъдем по-здрави и да възстановим баланса с природата са основите на бранда и общността  на Ancestral Superfoods.

Дълбоко вярвам в силата на природата и в способностите на човешкото тяло да се лекува, чрез правилно хранене, физическа и духовна активност.

Последвай ме във Facebook

Аз съм Живко Джамяров, социален предприемач и съосновател на Ancestral Superfoods.

Превенцията е основополагаща за нашата мисия и за създаването на бранда

Нямаше да стигна до идеята за Ancestral Superfoods, ако не бях на ръба да изгубя живота си след поредица от здравословни проблеми в резултат на бърнаут. Изгубих посока и желание за живот, тиреоидит на Хашимото, инсулт и тежко възстановяване от него ми напомниха, че превенцията е пътят за живот отвъд непрекъснатия прием на лекарства, за битие, в което удоволствията не са консуматорски, а допринасят за по-чисто и осъзнато съществуване. Тогава се запитах: “ Правя ли нужното, за да живея добре и дълго? Знам ли как да се грижа за себе си?” Тежък Ковид-19 през последната година затвърди убеждението ми, че няма по-ценно от времето ми тук и сега, но то е възможно само, ако се грижа добре за себе си.

Като човек и като предприемач преминах през много лични, професионални и здравословни изпитания, които ме научиха да ценя знанието на нашите предци, да следвам техните съвети, да вървя по пътя на изцелението, на холистичния начин на живот.  Сега живея осъзнато, защото научих по трудния начин, че животът е ценност.  Затова личната ми история е много силен двигател за това, което правя. Преживяното от мен и мисията ми са основите на това, на което съм се посветил, и ме държа отговорен да помагам хората да не губят здравето си.

Всички продукти на  Ancestral Superfoods са създадени, за да обслужват една голяма цел – с функции да подпомагат здравето, да създават възможности с проверена и доказана информация и инструменти да следваме собствена стратегия за здраве.

Практичното и достъпно здраве и превенцията чрез чисти продукти и осъзнат живот са стожерите на нашата мисия и основа на бранда и общността ни. Ancestral Superfoods се развива до „Племе на здравето“ с мисията да разгърне познанието за здраве и превенция.

Общността ни съхранява и развива познание

С общността „Племе на здравето“ насърчаваме общуването на хора с общи интереси да се върнат към или да се обърнат към знанията и традициите, свързани с по-доброто взаимодействие в природата. Над 10 000 наши клиенти и съмишленици вече са част от племето ни и очакваме още .

С онлайн диалог и със събития  ние растем не само като брой, но и като сила зад знанието за природата, която ни помага да живеем по-осъзнато и холистично.

За нас това е дом, в който споделяме ценности и споделяме с доверие информация, опит, и заедно, върху тази основа, ще надградим знание, което да позволи да намалим дисбаланса в природата.

Мечтая един ден племето ни да се превърне в дигитална платформа без граници за общуване на друго ниво – без злободневието на обичайната онлайн или реална комуникация, така че да съхрани ценните знания и традиции и да ги развие в нови практики.

В нашата общност ценим многообразието, отнасяме се с уважение един към друг. Вслушваме се в мъдреци от миналото и настоящето, които знаят защо стоят зад всяка своя дума и разкриват тайните на природосъобразния живот, съобразени и с времето на промени, в което живеем.

Променяме се динамично и за добро

Времето, в което живеем, изисква да се променяме динамично. Нашите 4 продукта с многокомпонентни холистични формули за функционални храни, въз основата на „жива“ покълнала и ферментирала храна, са възможни благодарение на факта, че съчетаваме научно знание, традиции, технологии. Те ни позволяват да контролираме покълването, изсушаването, ферментацията на растителните съставки в смеските ни, които подпомагат нашата имунна система, умствена  дейност, полова система, помагат ни да постигаме по-добри спортни резултати с чиста храна.

Продуктите ни съчетават 100% биосертифицирани съставки от внимателно подбрани зърнени и бобови растения, семена, плодове, про и пребиотици, както и деактивирана хранителна мая. Те помагат на мъже, жени, деца да се справят с нарастващите предизвикателства на времето ни – усилена умствена дейност, спорт, стрес, засилена нужда от чиста храна, която да укрепи организма срещу болести.

Oracle подпомага когнитивните и ментални способности на мозъка и е подходяща за хора, работещи в офис, изложени на стрес. Засилва имунната система с богатство на минерали и баластни вещества; с алкално-киселинен баланс. Съдържа 100% усвоими витамини, минерали, фибри, ензими, както и синтезираната по естествен начин важна аминокиселина GABA.

Druidess поддържа женското здраве и красота и е подходяща за бременни и кърмещи майки, деца и подрастващи. Съдържа 100% усвоими витамини, минерали, фибри, ензими от покълнали и ферментирали био семена, пробиотичен комплекс, плодове и билки.

Chieftain подпомага мъжкото здраве и енергия. Това е пълноценна храна, за активни мъже със 100% усвоими витамини, ензими, минерали и фибри от покълнали и ферментирали био семена, плодове, билки и пре и пробиотичен комплекс.

Warrior съдържа 70% лесно усвоим протеин, витамини, ензими, минерали и фибри от естествен растителен произход. Това е специално разработена формула за оптимален прием на протеини, подходяща за жени и мъже, които спортуват.

Еликсирите ни са вдъхновени от древните лечителски традиции по света. Желанието ни е да обединим силата на българските лечебни растения с тази на адаптогенните билки, които се използват в лечебните традиции на различните древни народи. Продуктите са разработени от проф. д-р Петко Денев, който е професор по биоорганична химия и химия на физиологично активните вещества. Те съчетават хранителните елементи от активираното тиквено семе с мощното действие на екстрактите от български лечебни растения и билки адаптогени.

Но най-важното е, че всички наши предложения са лесни за консумация, универсални и приятни на вкус. Те отговарят на една от най-големите нужди на времето ни: за достъпност, за приложимост при голям спектър от нужди, и за възможност за влагане в различни кулинарни изкушения. Макар и да са растителни, нашите продукти са подходящи и за хора, консумиращи животински продукти, но в търсене на нови пътища за по-здравословно хранене, без да губят от традиционните си вкусове. За нас промяната е важна, защото тя води към баланс в нас, с природата, чрез продукти – базирани на иновации и науки, но с функция и смисъл за здравето ни.

jivko_products_600x600
История на Ancestral Superfoods
История на Ancestral Superfoods
Нашата кауза е
балансът
Ancestral Superfoods застава зад каузата на здравето, което е невъзможно без да пазим баланса в природата и да водим холистичен начин на живот. Ние работим за запазване на ендемични видове семена и растения, защото те са в основата на нашите продукти.
Подкрепяме зеленото и екосъобразно предприемачество, развиваме партньорства с колеги, които вярват в нашите ценности: превенция и дълголетие, което е резултат и в подкрепа на по-добър свят. С „Племе на здравето“ и с екипа си от учени ние работим за баланс между традициите и технологиите, в който се учим от миналото, но вървим една крачка напред в бъдещето.

Медийни участия