Отдайте се на истинско кулинарно блаженство с нашата Канелена панакота с рожков, Druidess и печени сини сливи!
Едно великолепно, здравословно веган вълшебство, което може да приготвите у дома и да зарадвате близки и приятели : )
Необходими продукти за Канелена панакота с рожков, Druidess и печени сини сливи:
- 2ч.ч. растително мляко по избор
- 2 ч.л. агар агар
- 2 с.л. нерафинирана тръстикова захар (или друг подсладител по избор)
- 1/2 ч.л. канела
- 2 с.л. брашно от рожков
- 1 с.л. функционален микс Druidess
- 1 шепа сини сливи
- 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 1/4 ч.ч. гранола Aurora
- мини Амарети
- натрошени печени бадеми
Стъпки за приготвяне на Канелена панакота с рожков, Druidess и печени сини сливи:
1. В съд поставете млякото, захарта, канелата, 1 с.л. от брашното от рожков и агар агара. Загрейте на умерен огън при чести разбъркване със сладкарска тел.
2. Щом сместа заври свалете от огъня и оставете леко да се охлади, след което добавете от микса Druidess.
3. Разбъркайте много добре и разпределете сместа в 4бр. силиконови формички за пудинг или мъфини.
4. Щом десерта се охлади до стайна температура приберете в хладилник за няколко часа да стегне.
5. През това време подгответе сливите. Измийте ги и разрежете на половинки, премахнете и костилките.
6. Поръсете ги с ваниловия екстракт и по желание със съвсем малко захар. Подредете сливите в тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато омекнат. На мен ми отне около 40-50 минути.
7. Гранолата смелете на едри трохи с 1 с.л. брашно от рожков.
8. Сервирайте като внимателно извадите панакотата и я поставите в чиния. Около нея като спирала поръсете от хрупкавата гранола. Върху получилата се пътечка разпределете от сините сливи и няколко сладки амарети. За финал поръсете с малко натрошени печени бадеми.