Атанас отново ни изненадва с уникална и нестандартна рецепта за карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle.
Необходими продукти за Карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle:
Карфиолен ориз:
- лук
- морков
- средна глава карфиол
- сол
- пипер
- къри
- индийско орехче
- кокосово масло без аромат
- сушени боровинки
Дип от сурова коприва:
- коприва
- авокадо
- лимонов сок
- предварително накиснати слънчогледови или орехови ядки
- чесън
- магданоз
- зехтин
- Oracle

Инструкции за приготвяне на Карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle:
Начин на приготвяне на ориза:
Блендираме карфиола в кухненски робот докато се получат ситни зърна приличащи на ориз. Нарязваме лукът и моркова и ги задушаваме в тиган с малко кокосово масло без аромат. Добавяме карфиоленият ориз и овкусяваме с сол, пипер и къри. Когато оризът омекне, го сваляме от котлона.
Начин на приготвяне на дип от коприва:
Блендираме всички съставки в блендер докато се получи пухкав крем.
Сервираме ориза със сушени боровинки и кълнове.