Рецепти, Основни

Карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle

Карфиолен ориз със дип от сурова коприва

Атанас отново ни изненадва с уникална и нестандартна рецепта за карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle.

Необходими продукти за Карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle:

Карфиолен ориз:

  • лук
  • морков
  • средна глава карфиол
  • сол
  • пипер
  • къри
  • индийско орехче
  • кокосово масло без аромат
  • сушени боровинки

Дип от сурова коприва:

  • коприва
  • авокадо
  • лимонов сок
  • предварително накиснати слънчогледови или орехови ядки
  • чесън
  • магданоз
  • зехтин
  • Oracle
Карфиолен ориз със дип от сурова коприва

Инструкции за приготвяне на Карфиолен ориз с дип от сурова коприва и Oracle:

Начин на приготвяне на ориза:
Блендираме карфиола в кухненски робот докато се получат ситни зърна приличащи на ориз. Нарязваме лукът и моркова и ги задушаваме в тиган с малко кокосово масло без аромат. Добавяме карфиоленият ориз и овкусяваме с сол, пипер и къри. Когато оризът омекне, го сваляме от котлона.

Начин на приготвяне на дип от коприва:
Блендираме всички съставки в блендер докато се получи пухкав крем.

Сервираме ориза със сушени боровинки и кълнове.

author-avatar

За Атанас

Графичен дизайнер по професия, художник с безгранично въображение по душа, веган готвач по хоби. Това е Атанас Костадинов. През свободното си време адвокатства за правата на животните, което е и една от причините да премине изцяло на растително хранене. Така открива магията и любовта си към здравословната веган кухня, като я превръща в собствен стил фууд арт. Последвай Атанас във facebook и Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *