Кристина Орсова

Кристина Орсова

Представи се с няколко думи?

Аз съм кулинарен и мама блогър, майка на две прекрасни момченца, маркетинг специалист по професия и мечтател. Обичам да измислям нови рецепти, алтернативи на класически ястия, но с по-здравословни съставки, както и напоследък веган варианти на всякакви класически ястия и десерти. Експериментирам постоянно с храната, за да я направя атрактивна за децата ми и да им създам здравословни хранителни навици.

Каква е твоята мисия?

Едновременно да създам здравословни хранителни навици на децата си и да покажа и на други родители колко е лесно да го направят и те чрез положителен пример, забавни игри и занимания с децата в кухнята.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

Игрите са моята супер сила. Чрез игри успявам да науча децата си на много неща. Успявам от почти всеки предмет да измисля игра, както и почти всяка тема да представя на децата чрез игровия подход.

Какво е „здравето“ за теб?

Здравето за мен е чистотата под всякаква форма: чиста храна, чист въздух, чисти мисли. И много движение, най-вече сред природата. Обикновено човек се ражда здрав и само навиците могат да запазят това здраве. Затова е важно да говорим за здравословни навици на децата, за да се превърнат постепенно в здрави възрастни.

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

Превенцията е съществена част от поддържането на добро здраве. Вярвам, че чрез добра храна, движение и почивка можем да се предпазим от много болести или ако ни застигнат, да минат бързо и по-леко. Здрава имунна система се гради не чрез изкуствени добавки, а чрез истинска силна храна, която обаче трябва да приемаме регулярно всеки ден. Именно затова темата за изграждането на здравословни хранителни навици у децата е толкова важна за мен, защото точно това е превенцията на десетки заболявания: доброто хранене от най-ранна детска възраст.

Кристина Орсова
Кристина Орсова

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Обожавам покълнали храни, у дома се уча да покълвам и да ферментирам някои от тях. За мен те са съществена част от балансираното хранене. Старая се да включвам в менюто на семейството ми колкото се може повече имуностимулиращи храни според сезона и наличностите на пазара.

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Когато се запознах за първи път с продуктите на Ансестрал Суперфудс бях изненадата от това, че съществува такъв микс от чисти покълнали и ферментирали супер храни с благоприятно въздействие едновременно върху храносмилателната система, имунната система, мозъка и пр. Разбира се отне ми време да пробвам всичките и да усетя ефекта, но сега съм истински щастлива, че продължавам да ги добавям към балансираното хранене на цялото семейство и всички у дома ги харесват. И се радвам, че мога със своя личен опит да разкажа и на други хора за ползите от тези храни и да ги вдъхновя да обогатят храната, която приемат.

Какво би било твоето послание към хората?

Да помнят, че храната, която приемат, се отразява на здравето им в дългосрочен план. Че чистата и добра храна не е лукс, а инвестиция в здравето. Че винаги е по-лесно да изградиш здраво тяло, отколкото да възстановиш болно такова. Не винаги усещаме ефекта от един хранителен режим, но той е там и се натрупва. И само и единствено от нас зависи дали ще сме здрави, енергични и весели.

За контакт

Кристина Орсова

Уеб сайт: inmomsslippers.wordpress.com

facebook: inmomsslippers

Instagram: @kristina_orsova