Рецепти, Десерти

Лешникови Кошници с Италианска Меренга и Oracle

Лешникови Кошници с Италианска Меренга и Oracle

Лешници и шоколад, позната и любима коледна комбинация, но когато ги покрием с нежна и снежно бяла шапчица от пухкав италиански меренг, експлозията е гарантирана!

Необходими продукти за Лешникови Кошници с Италианска Меренга и Oracle:

  • 3 с.л. Агаве сироп
  • 2 с.л. Фъстъчено масло (или друго ядково масло)
  • 2 с.л. Кокосово масло
  • 1 ч.ч. Лешниково брашно (ситно смлени лешници)
  • ¼ ч.ч (40 гр.) Oracle
  • ½ ч.ч.Тъмен шоколад (натрошен)
  • ⅔ ч.ч. Кокосово мляко от кен (високомаслено)

За меренгето

  • ½ ч.ч. Аквафаба
  • ½ ч.л. Оцет или лимонов сок
  • ½ ч.ч. Захар (100 гр.)
  • ½ ч.л. Захар с баба тонка (или ванилия)
  • 4 с.л. вода
Лешникови Кошници с Италианска Меренга и Oracle

Инструкции за приготвяне на Лешникови Кошници с Италианска Меренга и Oracle:

Стъпка 1: В голяма купа смесете всичките продукти за кошниците и оформете тесто.

Стъпка 2: Подгответе силиконова форма за мъфини.

Стъпка 3: Разделете тестото на 12 равни парченца и оформете топчета. Поставете всяко едно в силиконовата форма и притискайки с пръсти оформете дъното и ръбчетата на кошниците.

Стъпка 4: Разтопете шоколада с кокосовото мляко на водна баня или в микровълновата и ги смесете докато се инкорпорират добре.

Стъпка 5: Със супена лъжичка разпределете равномерно шоколадовия ганаш, който приготвихте преди малко. Поставете във фризера да стегнат за около 30-50 мин.

Стъпка 6: Междувременно в купа за разбиване поставете аквафабата и разбийте с миксер около 15 минути до оформяне на пикове. Добавете оцет и продължете да разбивате за още няколко минутки. За да проверите дали аквафабата е добре разбита, трябва при обръщане на купата нищо да не се стича.

Стъпка 7: На среден котлон разтопете двата вида захар с вода до оформянето на много бели мехури или достигане на 160С температура.

Стъпка 8: Продължете да разбивате аквафабата като с тънка струйка добавяте горещия захарен сироп, разбивайте още 5 минути.

Стъпка 9: Преместете меренгата в пош и изкарайте кошниците от формата за мъфини.

Стъпка 10. Върху кошниците оформете шапчица от Меренга и с горелка й придайте очарователен тен и лека коричка.

Стъпка 11: Впечатлете гостите си незабавно!

author-avatar

За Любов Павлова

Любов Павлова е Веган Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!

Обратно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.