Мария Димитрова
Представи се с няколко думи?
Здравейте! Казвам се Мария, по-позната съм като Mariya’ s food в социалните мрежи.
Привърженик съм на здравословно хранене, любител на сладкарството и фотографията.
Мислиш ли, че е важно с какво се храним и как приготвяме храната си?
Разбира се! Важно е с какво зареждаме организмите си и с какво приготвяме храната си. Както се казва – това, което правим днес има значение утре.
Качествената храна, сънят, водата, грижата за менталното здраве и движението вървят ръка за ръка към един пълноценен живот, изпълнен с енергия и хармония.
Какво обичаш да си похапваш и имаш ли любима рецепта?
Обожавам шоколад и сурови десерти!!! Мога да си ги хапвам всеки ден… и го правя 🙂
Освен десертите, разбира се, трябва да се хапват и ястия. Много обичам и колкото и да ям не ми омръзват сладките картофи и авокадото.
Обикновено си приготвям лесни ястия с много зеленчуци като крем супички, пюрета, ориз със зеленчуци…
Има ли продукти без които не можеш?
Даа, има.
Не мога без черен шоколад, ядки, фурми, зеленчуци, плодове и кокосово мляко.
Кои рецепти са най-голямо предизвикателство за теб и защо?
Тестените печива са най-голямо предизвикателство за мен. Не знам защо, но много рядко ми се получават.
Какво място заема за теб пълноценната растителна храна в твоята кухня?
Много голямо, основно се храня с растителна храна. Бих казала около 80%.
В какви рецепти според теб най-успешно се комбинират продуктите на Ancestral Superfoods?
Продуктите на Ancestral Superfoods могат да се добавят във всичко ( буквално) . В супички, в паста, в десерти…
Аз най-много ги харесвам в сурови десерти като торти, барчета и бонбони.
Би ли споделила с нас някоя твоя кулинарна тайна, как да намалим консумацията на животински продукти?
Ами на мен не ми беше трудно да ги намаля, тъй като никога не са ми били любими.
За хората, които основно се хранят с животински продукти няма да е много лесно, но не и невъзможно.
Аз бих съветвала всеки, който има желание да ги намали да започне със заместването им с алтернативи, за да може да не се усети липсата им.
На пазара има много веган продукти като сирена, кашкавали, йогурти и заместители на месото, които са много вкусни и са с хубав състав.
В интернет пространството пък е пълно с различни рецепти, които са коя от коя по- вкусни. Зеленчукови кюфтенца, веган луканка, сирене от кашу… Не е трудно, но трябва желание и воля.
Какви съвети би дала на начинаещите кулинари, за да повярват в себе?
Моят съвет е да не се отказват, да експериментират смело, да готвят с любов и само когато са в настроение, да си вярват и да бъдат най-голямата си подкрепа.