Десерти, Рецепти, Сладолед

Домашен матча сладолед на клечка

Домашен матча сладолед на клечка

Поглезете се с домашен матча сладолед на клечка – освежаващо веган изкушение, което съчетава нежна сладост със свежестта на матча.

Перфектен за горещите дни, този сладолед ще ви донесе уникално вкусово изживяване!

Домашен матча сладолед на клечка

Необходими продукти за Домашен матча сладолед на клечка:

За сладоледа

  • 1/2 Чаша кокосова сметана
  • 3 С.л. Кленов сироп
  • 1/4 Чаша веган кисело мляко
  • 2 Ч.л. матча
  • 1 С.л. Warrior
  • 1 Ч.л. OrendaЗа черешите
  • 1 1/2 Чаша обезкостени череши
  • 2 С.л. Кленов сироп

Разтопен веган бял шоколад

Домашен матча сладолед на клечка

Стъпки за приготвяне на Домашен матча сладолед на клечка:

1. Застелете малка тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180 С.

2. В купа разбъркайте черешите заедно с кленовия сироп. Печете 10-15 минути във фурната и след това оставете да се охладят напълно.

3. За сладоледа смесете всички продукти в купа.

4. Разпределете черешите в силиконови форми за сладолед. Разпределете сместа за сладолед и сложете дървените клечки. Приберете във фризера за няколко часа, докато сладоледа стегне.

5. Извадете от формичките и полейте всеки сладолед с разтопен веган бял шоколад. Приберете във фризера в плътно затворен съд или сервирайте веднага.

EQUILIBRIUM BITES – здравословен десерт без добавена захар

2.99лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

ALCHEMY BITES – здравословен десерт без добавена захар

2.99лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Aurora – здравословна закуска с активирани семена

9.90лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
author-avatar

За Неви

Неви винаги се е интересувала от храната и фотографията, затова ги превръща в свое основно занимание. Като голям почитател е на къмпингуването, Неви обожава да е близо до природата, където е нейното любимо място за хранене и снимане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *