Десерти, Рецепти

Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri

Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri

Ако обичате сладкиши, но искате те да бъдат максимално здравословни, този морковен десерт е за Вас!

Богат морковен вкус, хрупкави орехи и дъвчащи стафиди в комбинация с пухкав крем и сметана. А за да бъде още по – полезно, в рецептата са добавени еликсирът Tengri и гранолата с активирани семена Aurora!

Насладете се на тази експлозия от вкусове.

Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri

Необходими продукти за Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri:

За крема

  • 3/4 Чаши бадеми, накиснати във вода за 1 нощ, измити и изцедени
  • 1/2 Чаша кокосова сметана
  • 2 С.л. Лимонов сок
  • 2 С.л. Кленов сироп
  • 1 Ч.л. Екстракт от Ванилия
  • 2 Ч.л. Еликсир TENGRI

За сметаната

  • 3/4 Чаша кокосова сметана
  • 1/4 Ч.л. смляна ванилова шушулка
  • 1 С.л. Кленов сироп

За блата

  • 1 Чаша ситно настъргани моркови
  • 1 Чаша нарязани фурми без костилки
  • 2 С.л. Кокосово масло
  • 1 1/4 Чаша орехи
  • 1 Ч.л. Екстракт от ванилия
  • 1/4 Ч.л. Сол
  • 1 Ч.л. Канела
  • 1/3 Ч.л. Джинджифил на прах
  • Щедра щипка индийско орехче
  • 1/4 Чаша кокосово брашно
  • 1/4 Чаша стафиди

За украса

  • Гранола с активирани семена Aurora
  • Ядливи цветя
Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri

Стъпки за приготвяне на Морковен сладкиш без печене с Aurora и Tengri:

1. Започнете от крема. Пасирайте всички съставки докато се смесят добре и се получи възможно най-гладка смес. Сложете в хладилника.

2. За сметаната, сложете всички съставки в купа и разбийте с телена бъркалка. Прехвърлете в кутия, която се затваря плътно и сложете в хладилника.

3. За блата, сложете в блендер фурмите и орехите и блиндирайте докато се смесят добре. Прехвърлете сместа в купа и добавете останалите съставки. Омесете с ръка.

4. Застелете квадратна тава за брауни с хартия за печене, прехвърлете сместа вътре и притиснете, така че да се разпредели равномерно в тавата.

5. Намажете с бадемовия крем и оставете в хладилника за 1 нощ. След като крема е стегнал, разбийте отново сметаната с телена бъркалка и сложете върху сладкиша.

6. Нарежете на квадрати и украсете с ядливи цветя и AURORA. Съхранявайте в плътно затворен съд в хладилник. Да ви е сладко!

author-avatar

За Неви

Неви винаги се е интересувала от храната и фотографията, затова ги превръща в свое основно занимание. Като голям почитател е на къмпингуването, Неви обожава да е близо до природата, където е нейното любимо място за хранене и снимане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *