Рецепти, Основни

Нудълс от тиквички с фъстъчен сос и Oracle

Нудълс от тиквички с фъстъчен сос и Oracle

Намираха ми се две тиквички зукини и една позабравена приставка към пасатора, която прави зеленчукови спагети. Добавих им малко растително “месо”, микс от любими подправки, малко сушени зеленчуци и един приятен фъстъчен сос с лайм и Oracle. И така набързо и много импровизирано се роди тази приятна рецепта, която ще намерите малко по-надолу.

Необходими продукти за Нудълс от тиквички с фъстъчен сос и Oracle:

  • 2 големи тъмни тиквички
  • 2 ч.ч. текстуриран протеин (аз използвах грахов)
  • 1 1/2 ч.ч. вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 щипки микс от тайландски подправки
  • 2 щипки микс тика масала
  • 2 с.л. микс от сушени зеленчуци (моят е от лук, моркови, праз, чесън, пащърнак, червени и зелени пиперки)
  • 3 с.л. фъстъчено масло
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. Oracle
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. соев сос
  • сока на 1 лайм
Нудълс от тиквички с фъстъчен сос и Oracle

Инструкции за приготвяне на Нудълс от тиквички с фъстъчен сос и Oracle:

На умерен огън задушете за 15-20 минути текстурирания протеин с водата, микса от тайландски подправки и тика масала, сушените зеленчуци, солта и пипера на вкус.

През това време подгответе тиквичките – почистете, измийте и нарежете със спиралайзер. Ако не разполагате с такъв можете да ги нарежете на ръка на много фини ивици по дължина.

Подгответе и соса, като смесите в купичка фъстъченото масло, сусамовото олио, Oracle, меда, соевия сос и сока от 1/2 лайм.

В купа или дълбока чиния разпределете нудълса от тиквички посолете леко и полейте леко със сок от лайм.

Свалете текстурирания протеин от огъня и прибавете към него фъстъчения сос, разбъркайте много добре.

Разпределете получената смес върху тиквичките и сервирайте.

author-avatar

За Таня Гарджева

Таня Гарджева е завършила пространствен дизайн, а в свободното си време обича да прекарва с любимия човек и да кулинарства. Харесва кулинарната фотография и в последните години е нейно любимо хоби.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *