Лято е, което значи, че е време за градински партита с приятели и роднини. Днес съм приготвила много вкусна рецепта за дип, който е не само лесен за приготвяне, но и определено ще ви помогне да впечатлите вашите гости с нещо здравословно. Най-хубавото е, че е богат на много полезни вещества заради функционалната храна “Oracle”.
Необходими продукти за Oracle дип с бял боб и карамелизиран лук:
- 1 консерва варен бял боб
- 1 с. л. Зехтин
- 1 ч. л. Чесън на прах
- 1/2 Лимон
- 1 с. л. Тахан
- 2 глави Лук
- 1 с. л. Oracle
- Сол и пипер на вкус

Инструкции за приготвяне на Oracle дип с бял боб и карамелизиран лук:
Първо загрейте тиган с 1 супена лъжица зехтин.
Добавете нарязания на ситно лук, разпределете го равномерно в тигана и покрийте с капака за 10 минути.
След 10 минути лукът трябва да е поомекнал и да е започнал да променя цвета си.
След още 5 минути добавете малко вода и започнете да бъркате.
Намалете температурата, добавете още малко вода, сложете капака и оставете лукът да се задушава
След около 45-60 минути би трябвало да сте постигнали желаната лепкава и гъста консистенция.
Когато карамелизираният лук е готов, добавете половината от сместа в кухненски робот заедно с останалите съставки, изброени по-горе.
Блендирайте до получаването на гладка хомогенна смес.
Отгоре препоръчвам да поставите останалия карамелизиран лук и пресни билки по избор и да поръсите с малко зехтин за разкош.
Сервирайте този дип с крекери или нарязани пресни зеленчуци.