Рецепти, Десерти, Закуски

Палачинки “Морковен кейк” с Druidess

Палачинки “Морковен кейк” с Druidess

Ако денят не започне добре, винаги можем да си приготвим палачинки! Една хубава и пухкава купчинка може да те усмихне, особено когато е приготвена с любов. Затова съм ви подготвила една такава солидна палачинкова куличка и ви предизвиквам да си я приготвите. Чудесна идея е за закуска, обяд или вечеря през уикенда. Тя е вдъхновена от добре познатата морковена торта и освен, че изглежда толкова апетитно е супер вкусна и питателна.

Необходими продукти за Палачинки “Морковен кейк” с Druidess:

  • 2 големи моркова, настъргани на ситно
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. ядково мляко
  • 1 с.л. протеин Druidess
  • щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. ябълков оцет
  • 1/2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. кокосово масло

За гарниране:

  • ядково масло по избор
  • течен подсладител по избор
  • пресни плодове
Палачинки “Морковен кейк” с Druidess

Инструкции за приготвяне на Палачинки “Морковен кейк” с Druidess:

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън, намажете го с кокосово масло.

В купа поставете брашното, ядковото мляко, бакпулвера, протеина, канелата, ябълковия оцет, ванилията, солта и меда, разбийте със сладкарска тел до еднородна, гладка и гъста смес.

Прибавете настърганите на фино моркови и разбъркайте добре.

Разпределете по малко от сместа в загретия тиган и заравнете.

Щом спрат да се появяват балончета и се изсушат от горната страна обърнете и печете до златисто – кафяв загар и от другата.

Сервирайте на купчинка обилно полята с ядково масло и течен подсладител, добавете и пресни плодове.

author-avatar

За Таня Гарджева

Таня Гарджева е завършила пространствен дизайн, а в свободното си време обича да прекарва с любимия човек и да кулинарства. Харесва кулинарната фотография и в последните години е нейно любимо хоби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *