Tези веган пастички са приготвени в здравословен вариант, вдъхновено от класическата торта “Червено Кадифе” и се получават невероятно вкусно! Уверете се сами като си ги приготвите още днес!
Необходими продукти за Здравословни пастички “червено кадифе” с Druidess:
Сухи съставки за пастичките:
- 1 и 1/2 чаша (150 г) овесено брашно /без глутен по желание
- 3/4 чаша (75 г) бадемово брашно
- 1/2 чаша подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
- 2 с.л. пудра от цвекло
- 3 с.л. какако на прах
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. Druidess – Здраве и красота за ЖЕНАТА
- щипка сол
Мокри съставки за пастичките:
- 3/4 чаша бадемово мляко
- 1/2 чаша ябълково пюре или 1 намачкан банан
- 1 сурово цвекло настъргано на ренде
- 1 чаша настъргана и отцедена тиквичка (~2 средно големи тиквички)
- ванилия
- 1/2 ч.л. ябълков оцет
Ванилов крем пудинг:
- 1 чаша бадемово мляко
- 2 с.л. тапиока или царевично нишесте
- 3/4 чаша (6 с.л. / 80 г) подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
- ванилия
- 1 и 1/4 чаши (150 г) накиснато сурово кашу
Инструкции за приготвяне на Здравословни пастички “червено кадифе” с Druidess:
Фурна се загрява на 180 градуса Целзий.
Всички сухи съставки за пастичките се смесват и разбъркват в дълбока купа.
В друга купа се смесват мокрите съставки, след което се добавят към сухите и се разбъркват добре, така че всички съставки да се усвоят напълно.
Получената смес се изсипва в квадратна тавичка с размери 20 Х 20 см. или друг подобен съд с правоъгълна форма, а може и кръгла. Поставя се във фурната и се пече около 22-25 мин. докато клечка излезе суха.
Бадемовото мляко, тапиоката, ванилията и захарта се смесват в тенджера и се загряват на котлон, докато се бърка постоянно за около 10-тина минути на среден огън.
Кашуто и готовият ванилов се изсипват в блендер и се разбиват до кремообразност.
Полученият ванилов пудинг се изсипва върху изпеченият и изстинал вече сладкиш с цвекло, след което се прибира във фризер поне за 3 часа или в хладилник за 1 нощ, докато стегне.
Преди сервиране може да се поръси с допълнително пудра от цвекло и се нарязва на квадратни парченца, за да се оформят пастичките. Enjoy!