Рецепти, Десерти

Здравословни пастички “червено кадифе” с Druidess

Здравословни пастички "червено кадифе" с Druidess

Tези веган пастички са приготвени в здравословен вариант, вдъхновено от класическата торта “Червено Кадифе” и се получават невероятно вкусно! Уверете се сами като си ги приготвите още днес!

Необходими продукти за Здравословни пастички “червено кадифе” с Druidess:

Сухи съставки за пастичките:

  • 1 и 1/2 чаша (150 г) овесено брашно /без глутен по желание
  • 3/4 чаша (75 г) бадемово брашно
  • 1/2 чаша подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
  • 2 с.л. пудра от цвекло
  • 3 с.л. какако на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. Druidess – Здраве и красота за ЖЕНАТА
  • щипка сол

Мокри съставки за пастичките:

  • 3/4 чаша бадемово мляко⁣
  • 1/2 чаша ябълково пюре или 1 намачкан банан⁣
  • 1 сурово цвекло настъргано на ренде⁣
  • 1 чаша настъргана и отцедена тиквичка (~2 средно големи тиквички)⁣
  • ванилия⁣
  • 1/2 ч.л. ябълков оцет

Ванилов крем пудинг:

  • 1 чаша бадемово мляко
  • 2 с.л. тапиока или царевично нишесте
  • 3/4 чаша (6 с.л. / 80 г) подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
  • ванилия
  • 1 и 1/4 чаши (150 г) накиснато сурово кашу⁣
Здравословни пастички "червено кадифе" с Druidess

Инструкции за приготвяне на Здравословни пастички “червено кадифе” с Druidess:

Фурна се загрява на 180 градуса Целзий.⁣

Всички сухи съставки за пастичките се смесват и разбъркват в дълбока купа.⁣

В друга купа се смесват мокрите съставки, след което се добавят към сухите и се разбъркват добре, така че всички съставки да се усвоят напълно.⁣

Получената смес се изсипва в квадратна тавичка с размери 20 Х 20 см. или друг подобен съд с правоъгълна форма, а може и кръгла. Поставя се във фурната и се пече около 22-25 мин. докато клечка излезе суха.⁣

Бадемовото мляко, тапиоката, ванилията и захарта се смесват в тенджера и се загряват на котлон, докато се бърка постоянно за около 10-тина минути на среден огън.⁣

Кашуто и готовият ванилов се изсипват в блендер и се разбиват до кремообразност.⁣

Полученият ванилов пудинг се изсипва върху изпеченият и изстинал вече сладкиш с цвекло, след което се прибира във фризер поне за 3 часа или в хладилник за 1 нощ, докато стегне.

Преди сервиране може да се поръси с допълнително пудра от цвекло и се нарязва на квадратни парченца, за да се оформят пастичките. Enjoy!

author-avatar

За Анна Стойкова

Kазвам се Анна. Аз съм един мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща. Пристрастена съм към здравословния начин на живот и хранене, пътешествията до далечни и екзотични дестинации и към йогата. Обожавам движението на открито, така че използвам всяка възможност да се слея с природата, където лесно намирам баланса, когато го изгубя. Моята мисия е да вдъхновявам всеки, който срещна по пътя си, да следва своите мечти и да живее един по-прекрасен, здравословен, пълноценен и щастлив начин на живот, с две думи да превърна света в едно по-добро място и всеки един от нас да се стреми да бъде все по-добра версия на себе си всеки ден. Желанието ми е всички да сме здрави, по-позитивни и щастливи, да обичаме и пазим планетата Земя и да се наслаждаваме на това приключение, наречено живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *