Десерти, Рецепти

Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess

Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess

Изкусителна рецепта за сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос, обогатен със специалния функционален микс от покълнали и ферментирани семена Druidess.

Необходими продукти за Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess:

  • 2 средни ябълки
  • 1/4 ч.ч. гореща вода
  • 2 с.л. ленено семе
  • 1/4 ч.ч. кокосово масло без аромат
  • 1/4 ч.ч. пюре от ябълки
  • 1/2 ч.ч. тръстикова захар
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 с.л. мед
  • 3 с.л. функционален микс от покълнали и ферментирали семена Druidess
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. джинджифил на прах
  • щипка сол

За соса:

  • 1/4 ч.ч. тръстикова захар
  • 1/3 – 1/2 ч.ч. овесена или кокосова сметана
  • щипка сол
Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess

Стъпки за приготвяне на Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess:

  • Загрейте фурната на 180 градуса и постелете дъното на кръгла тавичка с падащо дъно с диаметър 23см с хартия за печене. Намажете страните й с кокосово масло и оставете настрана.
  • В купичка накиснете лененото семе в горещата вода и оставете да набъбне за около 5-7 минути. След това я сипете в блендер и разбийте до получаване на лепкава каша с консистенция на белтък.
  • Сипете я в купа и към нея прибавете, разтопеното кокосово масло, пюрето от ябълки, меда, захарта, оцета и ванилията. Разбийте много добре със сладкарска тел.
  • Прибавете сухите съставки – функционалния микс, брашното, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила и солта. Разбъркайте до получаване на гладки и плътно тесто.
  • Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на ситни кубчета, поставете ги в купа и поръсете с 2 с.л. брашно. Размесете ги внимателно, за да полепне навсякъде и прибавете към купата с тестото.
  • Разбъркайте добре и изсипете в подготвената тавичка, заравнете и печете за 45-50 минути, като пробвате с клечка дали е изпечено.
  • Щом е готов оставете сладкиша да се охлади и през това време подгответе соса.
  • В малък съд сипете захарта и загрейте на умерен огън докато започне да се карамелизира. Бъркайте често като внимавате да не загори. Щом захарта придобие лек кафеникав цвят добавете солта и постепенно сипете сметаната, като бъркате енергично. Сипете толкова от нея колкото желаете да е гъст соса.
  • Щом заври оставете за 1-2 минути да се редуцира леко и свалете от огъня.Сервирайте парче от сочния сладкиш обилно полят с карамеления сос. По желание добавете топка ванилов или канелен сладолед!
Сочен ябълков сладкиш със солен карамелен сос и Druidess

EQUILIBRIUM BITES – здравословен десерт без добавена захар

2.99лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

ALCHEMY BITES – здравословен десерт без добавена захар

2.99лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

AURORA – здравословна закуска с активирани семена

9.90лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
author-avatar

За Таня Гарджева

Таня Гарджева е завършила пространствен дизайн, а в свободното си време обича да прекарва с любимия човек и да кулинарства. Харесва кулинарната фотография и в последните години е нейно любимо хоби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *