Д-р Райна Стоянова

Д-р Райна Стоянова

Представи се с няколко думи?

Казвам се Райна, формално към настоящия момент съм лекар- специализант по ендокринология към УМБАЛ “Царица Йоанна- ИСУЛ” и асистент към Катедрата по Клинична Фармакология и Терапия към МУ- София.
Неформално съм Рени или Ренката, майка на прекрасен син, обичам ските, родното си Банско и любимия Париж, виното, Рей Бредбъри, Бегбеде, Ерик Уайнър, вегетарианската храна, тиквата във всякакъв вид, но най-вече печена, есенното слънце, летния бриз в косите, залезите, аромата на книги, жълтите лалета, смислените разговори…

Каква е твоята мисия?

Моята мисия е да помагам на пациентите си да са здрави и да се чувстват добре в кожата си, както и да проповядвам идеята за балансираното хранене и живеене, като начин на живот. Моята мисия е и да предавам знанията си на студентите си и да не спирам да се уча, защото медицината е безкраен океан от знания. И най-важната ми мисия е да бъда добра майка и дано успея да се справя.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

“Супер” сила нямам. Но ако можех да си пожелая – бих искала супер памет, за да си помня уроците и медицинските и житейските, телепортиращи способности и/или клониращи, за да мога са съм едновременно със семейството си и на работа.

Какво е „здравето“ за теб?

Здравето” за мен е най-важната и безценна предпоставка, за да може да постигне всичко друго човек.

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

Разбира се. Превенцията и профилактиката на здравето са фундаментални за мен. Когато настъпи състояние на болест понякога е твърде късно за действия, затова проповядваме именно честото провеждане на профилактични изследвания и тестове, за да се открият навреме стигмите на болестите и да се предприемат навреме съответните действия.

Д-р Райна Стоянова
Д-р Райна Стоянова

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Мисля, че имат място във всяка кухня и на всяка трапеза. Това са живи функционални храни с множество полезни свойства и висока хранителна стойност.

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Знаете ли, за мен Ансестрал храните наистина са уникални – първо, защото комбинациите от супер храни, кълнове и ферменти в различните продукти са изключително добре подбрани и качествени, второ – защото са много лесни за ползване в смутита, супи, салати, йогурт и трето – ефектът. Трябва сами да се убедите, тъй-като за съжаление на този етап проучвания с храни не се правят, за разлика от фармакологичните агенти…. така че се базирам само на емпиричния си личен опит и този на моите пациенти, а той е изключително позитивен по отношение на всички здравни показатели и с разбира се субективната оценка…

Какво би било твоето послание към хората?

Ценете здравето си, радвайте се на живота защото това са най-скъпоценните ни дарове. Имате ли здраве, имате всичко. Всичко друго е поправимо!

За контакт

Д-р Райна Стоянова

Уеб сайт: raynastoyanova.com

facebook: raynastoyanovamd

Instagram: @rayna_stoyanova_md