Таня Гарджева
Представи се с няколко думи?
Казвам се Таня и съм от Бургас.
Завършила съм пространствен дизайн, работила съм като графичен дизайнер, а сега съм офис сътрудник в широкоформатна печатница.
Свободното си време, което не е много обичам да прекарвам с любимия човек и да кулинарствам.
Харесвам кулинарната фотография и в последните години ми е любимо хоби.
Мислиш ли, че е важно с какво се храним и как приготвяме храната си?
Разбира се, за мен лично това са много важни неща.
От няколко години се старая да се храня здравословно и балансирано (до колкото е възможно), като се опитвам да използвам качествени и истински продукти, които да приготвям у дома.
Какво обичаш да си похапваш и имаш ли любима рецепта?
Обичам разнообразни продукти, като избягвам единствено бялата захар. Не мога да избера най-любимата ми храна, тъй като са много, но определено обожавам овесени ядки под всякакви форми.
Има ли продукти без които не можеш?
Определено овесени ядки, може би и домашно приготвено фъстъчено масло.
Кои рецепти са най-голямо предизвикателство за теб и защо?
От гледна точка на приготвяне и декорация може би рецепта за торта би била най-голямото предизвикателство за мен.
Какво място заема за теб пълноценната растителна храна в твоята кухня?
По принцип не съм на растителна диета. Така да се каже съм всичкоядец, но все по-често имам периоди в които предпочитам храната ми да е изцяло растителна.
Би ли споделила с нас някоя твоя кулинарна тайна, как да намалим консумацията на животински продукти?
Труден въпрос…
Имам опит основно с десертите на растителна основа.
Може би няма да е съвсем тайна – заменям кокошето яйце с такова от ленено семе или чия, краве маслото с кокосово или какаово масло, а прясното мляко с ядково (любимо ми е овесеното и това от шамфъстък).
В какви рецепти според теб най-успешно се комбинират продуктите на Ancestral Superfoods?
Смятам, че продуктите на Ancestral Superfoods са доста комплексни и биха се вписали чудесно в различни рецепти – както сладки, така и солени.
Какви съвети би дала на начинаещите кулинари, за да повярват в себе?
Човек се учи докато е жив и грешките не са повод за отказване. Те могат да бъдат единствено урок и стимул следващия път да дадеш всичко от себе си и да се справиш още по-добре.
Зад един успешен опит в повечето случаи се крият няколко неуспешни, но най-важното е храната да се приготвя с любов, защото приема енергията с която е направена.
Любовта към храната трябва да се споделя, затова и създадох кулинарен профил в Инстаграм. Това приключение започна на шега преди няколко години и с всяка следваща става все по-вълнуващо за мен.
Опитвам нови продукти, научавам полезни неща и не на последно място се запознавам с различни и интересни хора.