кулинарен вдъхновител

Таня Гарджева

Таня е завършила пространствен дизайн, а свободното си време обича да прекарва с любимия човек и да кулинарства. Харесва кулинарната фотография и в последните години е нейно любимо хоби.
Таня Гарджева

Представи се с няколко думи?

Казвам се Таня и съм от Бургас.

Завършила съм пространствен дизайн, работила съм като графичен дизайнер, а сега съм офис сътрудник в широкоформатна печатница.

Свободното си време, което не е много обичам да прекарвам с любимия човек и да кулинарствам.

Харесвам кулинарната фотография и в последните години ми е любимо хоби.

Мислиш ли, че е важно с какво се храним и как приготвяме храната си?

Разбира се, за мен лично това са много важни неща.

От няколко години се старая да се храня здравословно и балансирано (до колкото е възможно), като се опитвам да използвам качествени и истински продукти, които да приготвям у дома.

Какво обичаш да си похапваш и имаш ли любима рецепта?

Обичам разнообразни продукти, като избягвам единствено бялата захар. Не мога да избера най-любимата ми храна, тъй като са много, но определено обожавам овесени ядки под всякакви форми.

Има ли продукти без които не можеш?

Определено овесени ядки, може би и домашно приготвено фъстъчено масло.

Кои рецепти са най-голямо предизвикателство за теб и защо?

От гледна точка на приготвяне и декорация може би рецепта за торта би била най-голямото предизвикателство за мен.

Какво място заема за теб пълноценната растителна храна в твоята кухня?

По принцип не съм на растителна диета. Така да се каже съм всичкоядец, но все по-често имам периоди в които предпочитам храната ми да е изцяло растителна.

Би ли споделила с нас някоя твоя кулинарна тайна, как да намалим консумацията на животински продукти?

Труден въпрос…

Имам опит основно с десертите на растителна основа.

Може би няма да е съвсем тайна – заменям кокошето яйце с такова от ленено семе или чия, краве маслото с кокосово или какаово масло, а прясното мляко с ядково (любимо ми е овесеното и това от шамфъстък).

Таня Гарджева
Таня Гарджева

В какви рецепти според теб най-успешно се комбинират продуктите на Ancestral Superfoods?

Смятам, че продуктите на Ancestral Superfoods са доста комплексни и биха се вписали чудесно в различни рецепти – както сладки, така и солени.

Какви съвети би дала на начинаещите кулинари, за да повярват в себе?

Човек се учи докато е жив и грешките не са повод за отказване. Те могат да бъдат единствено урок и стимул следващия път да дадеш всичко от себе си и да се справиш още по-добре.

Зад един успешен опит в повечето случаи се крият няколко неуспешни, но най-важното е храната да се приготвя с любов, защото приема енергията с която е направена.

Любовта към храната трябва да се споделя, затова и създадох кулинарен профил в Инстаграм. Това приключение започна на шега преди няколко години и с всяка следваща става все по-вълнуващо за мен.

Опитвам нови продукти, научавам полезни неща и не на последно място се запознавам с различни и интересни хора.

Всички рецепти на Таня Гарджева

За контакт

Таня Гарджева

Instagram: @tanyagardzheva