Защо покълналите семена са толкова пълноценни

Повечето хранителни продукти се произвеждат от непокълнали зърнени култури. В непокълналите семена хранителните вещества се съхраняват под формата на огромни молекули, подобно на архивираните-файлове в персоналните компютри. Основна задача на нашето храносмилане е да разгради тези огромни молекули до усвояема форма за нашия организъм и да разгради инхибиторите, които предпазват семената. Ако семето се остави да покълне до поник, то тогава вече става въпрос за един свеж и здравословен зеленчук. Трудно смилаемите белтъчни молекули се превръщат под въздействието на ензими в лесно усвоими и разградими такива, доставящи на тялото аминокиселини с висока бионаличност.

Пълноценните мастни киселини също повишават бионаличността си. Образува се хлорофил и инхибиторите, предпазващи зародиша на семето от покълване и вредители, се разграждат. Съдържащите се в неголеми стойности витални вещества и минерали в зърното се умножават и преобразуват в една по-лесно усвоима форма.

Покълналите продукти на „Ancestral Superfoods” съдържат по естествен начин високо съдържание на полиненаситени Омега 3 есенциални мастни киселини (АЛК) и пълноцени лигнани.

Лигнаните са растителни фитохормони, които се смята че действат превантивно срещу ракови заболявания. Симбиотичните продукти като Druidess, Oracle, Chieftain и Warrior се произвеждат по специално разработени формули. Те допринасят чрез обогатяването им с деактивирана хранителна мая и пробиотици от растителен произход за постигането и поддържането на здрава чревна флора и силна имунна система.

Технология

Продуктът и концепцията на продуктите са разработени от микробиолог, доктор на науките (от друга европейска държава), с когото работим заедно, който е изследвал ползата от покълналите и ферментирали храни върху болни, страдащи от рак. Той създава технологията и притежава “ноу хау” за покълването и ферментацията, което запазва хранителните вещества в продукта.

Технологията включва ферментация на част от семената, покълване при другата част, която продължава 36 часа, и точно когато покълването достигне пика на концентрация на вещества, процесът се спира, изсушават се, смилат се на прах и се добавя комплекс от диворастящи плодове: шипка, арония, боровинки, бъз, нар, лимон… . Те са типични за Балканите, за Европа, растат тук и са доста по-силни суперхрани от останалите по света. Добавили сме диворастяща коприва, специален пробиотичен микс, който е изцяло от растителен произход, деактивирана хранителна мая, която е много полезна за хората, които се хранят изцяло с растителна храна.

Идеята е да създадем цяло семейство от 100% натурални продукти, които да са подходящи за различните нужди на хората.

Druidess

Druidess:

Druidess: Специално разработена формула за жени за оптимална обмяна на веществата, баланс и виталност в ежедневието.

Продукт богат на минерали и хранителни влакнини; с алкално-киселинен баланс. Подпомага имунитета и регулирането на теглото; допринася за поддържането на здрава коса, кожа и нокти; с ефект, забавящ стареенето.

Изключително подходяща храна за бременни и кърмещи майки.

Продуктът е холистича формула, съдържаща следните полезни съставки за организма:

Покълнало златно просо:

Пречиства и алкализира, спомага за намаляване на целулита и обогатява с фолат (естествената форма на фолиевата кисeлина).

Покълнал кафяв ориз:

“Диамантът“ на зърнените храни,наричан още “азиатското чудо”. Предотвратява натрупването на мазнини, спомага за регулиране на кръвното налягане, набавя GABA (гама аминомаслена киселина), антиоксиданти и множество ценни минерали.

Покълнала елда:

Отглежда се от над 6000 години. Подхранва кожата, косата и ноктите. Спомага за регулиране на нивата на холестерол в кръвта и възпалителните процеси в организма; обогатява с витамини B, K и Е. Съдържа протеин и 12 аминокиселини.

Покълнал златен лен:

Много ценен, защото органичните му съединения се усвояват почти изцяло от организма. Високо съдържание на Омега 3, което спомага за постигане на баланс между Омега 3, Омега 6 и Омега 9, незаменимите мастни киселини в менюто ни.

Коприва:

Използва се от векове, като тонизираща билкова отвара, изключително наситена с енергизиращи съставки и уникални растителни елементи, които спомагат за прочистване на кръвта и тялото. Тя е богат източник на антиоксиданти, витамини и минерали, но има и лечебно действие.

Пробиотик:

Микс от различни пробиотични щамове на растителна основа, който подпомага баланса и здравето на чревната флора и спомага за добро храносмилане и регулиране на теглото.

Неактивна хранителна мая:

Набавя цялата група витамини В, както и широк спектър от минерали.

Шипка:

Тя е вид диворастяща роза, която се използва още от древни времена, заради уникалното си лечебно действие. Съдържа витамин С, витамини В2, А, К, каротеноиди, флавоноиди, органични киселини, танини, пектинови вещества, соли и етерично масло.

Черен бъз:

Наричан още чудодейно билеплодът спомога при предпазването от рак, лекува болести и подпомага редуцирането на наднорменото тегло. Често е споменаван като мощен адаптоген.

Черни боровинки:

Виреят в планините при над 1700м надморска височина. От векове се ползват и за храна и като лечебно средство. На първо място са сред плодовете и зеленчуците по наличие на антиоксиданти. Богати са на танини, калий, калций, желязо. От витамините с високо съдържание са витамин А, бета каротен, С, К, фолиева киселина.

Нар:

Заради своите чудодейни качества, нарът е пренасян през вековете от своята родина Иран в страни от целия свят. Съдържа големи количества витамин С, В6, В12 и Е, богат е на магнезий, калций, желязо и калий.

Лимон:

Действа като мощен натурален антиоксидант, заради голямото си количество витамин С, като съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди и витамини. Най- важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично.

Chieftain

Chieftain:

Chieftain: Специално разработена формула за активно живеещи мъже, за повече енергия и виталност в ежедневието.

Продукт богат на минерали, хранителни влакнини и протеини.

Подпомага имунната система и допринася за изграждането на мускулите и възстановяването на енергията, с мощен антиоксидантен ефект. Съдържа 39% протеин.

Продуктът е холистича формула, съдържаща следните полезни съставки за организма:

Покълнал златен лен:

Много ценен, защото органичните му съединения се усвояват почти изцяло от организма. Високо съдържание на Омега 3, което спомага за постигане на баланс между Омега 3, Омега 6 и Омега 9 незаменимите мастни киселини в менюто ни.

Покълнал коноп:

Има данни за неговото култивиране още през Неолита. Съдържа всички незаменими аминокиселини, минерали, витамини и неразтворими фибри. Оптимално съотношение на Омега 3, Омега 6 и Омега 9 мастни киселини спрямо нуждите на човешкия организъм.

Ферментирали трици от кафяв ориз:

Невероятно е колко полезни вещества се откриват в люспите на кафявия ориз. Те съставляват само 10% от зърното, но съдържат в себе си по- голямото количество микро нутриенти, съдържат липиди и протеин, както и голямо количество фибри.

Ферментацията увеличава количеството на биоактивните компоненти и способства синтезирането на GABA (гама аминомаслената киселина), която се грижи за функциите на мозъка и подпомага отделянето на ендорфин. Помага за намаляването на стреса и за пълноценното възстановяване по време на активен сън.

Активирано тиквено семе:

Имат висока хранителна стойност. Съдържат есенциални мастни киселини, фосфор, магнезий, манган, мед, цинк, желязо, калций, селен; витамините от група A, C, E, K и B. Стимулират кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомагат доброто зрение, подхранват структурата на мозъка и стимулират функциите му.

Покълнал грах:

Съдържа цяла поредица от диетични качества – микро и макронутриентен състав, високо ниво на засищане и оптимален гликемичен индекс – 50. Съдържа витамини С, В1, В2, В6, В9 и В5, както и желязо, калций и фосфор.

Покълнал нахут:

Едно от най-старите култивирани бобови растения още от епохата на Елините. В миналото са го считали за афродизиак. Много подходящ за спортуващи, заради високото съдържание на белтъчини, сравними с тези в месото и млечните продукти, но без холестерол и наситени мазнини, а с високо съдържание на сложни въглехидрати и фибри. Съдържа още витамини от групата В, желязо, магнезий, фосфор и цинк, а също молибден, манган и мед.

Коприва:

Използва се от векове, като тонизираща билкова отвара, изключително наситена с енергизиращи съставки и уникални растителни елементи, които спомагат за причистване на кръвта и тялото. Тя е богат източник на антиоксиданти, витамини и минерали, но има и лечебно действие.

Пробиотик:

Микс от различни пробиотични щамове на растителна основа, който подпомага баланса и здравето на чревната флора и спомага за добро храносмилане и регулиране на теглото.

Неактивна хранителна мая:

Набавя цялата група витамини В, както и широк спектър от минерали.

Арония:

Едно от най-ценните лечебни растения.Тя е богата на витамини, включително на редкия витамин Р, който допринася за укрепване на капилярните стени. Силен имуностимулант. Подпомага храносмилането, предпазва тялото от свободните радикали, спомага за регулирането на теглото, и намаляването на възпаленията в организма, полезна при различни състояния на диабет, подпомага зрението, забавя ефектите от стареенето, има антиканцерогенни свойства, регулира кръвното налягане.

Черен бъз:

Наричан още чудодейно билеплодът спомога при предпазването от рак, лекува болести и подпомага редицирането на наднорменото тегло. Често е споменаван като мощен адаптоген.

Черни боровинки:

Виреят в планините при над 1700м надморска височина . От векове се ползват и за храна и като лечебно средство. На първо място са сред плодовете и зеленчуците по наличние на антиоксиданти.Богати са на танини, калий, калций, желязо. От витамините с високо съдържание са витамин А, бета каротен, С, К, фолиева киселина.

Лимон:

Мощен ,натурален антиоксидант. Съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди, витамини и голямо количество витамин С. Най- важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично.

Oracle-56

Oracle:

Oracle: Специално разработена формула за подпомагане на когнитивните и ментални способности на мозъка.

Продукт богат на минерали и баластни вещества; с алкално- киселинен баланс. Засилва имунната система; допринася за оптимизиране нивата на холестерола; подпомага паметта и когнитивните ментални способности.

Има подмладяващ ефект; спомага за пречистване на кръвта и предпазване кръвоносните съдове.

Продуктът е холистича формула, съдържаща следните полезни съставки за организма:

Покълнали и ферментирали трици от кафяв ориз, златно просо, златен лен и коноп:

Невероятно е колко полезни вещества се откриват в люспите на зърнените храни. Те съставляват само 10% от зърното ,но съдържат в себе си по-голямото количество нутриенти, предимно липиди и протеин ,както и много фибри и полезни мастни киселини.

Ферментацията увеличава количеството на биоактивните компоненти и способства синтезирането на GABA (гама аминомаслената киселина), която се грижи за функциите на мозъка и подпомага отделянето на ендорфин. Помага за намаляването на стреса и за пълноценното възстановяваен по време на активен сън.

Активирано тиквено семе:

Имат висока хранителна стойност . Съдържат есенциални мастни киселини, фосфор, магнезий, манган, мед, цинк, желязо, калций, селен; витамините от група A, C, E, K и B. Стимулират кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомагат доброто зрение, подхранват структурата на мозъка и стимулират функциите му.

Коприва:

Използва се от векове, като тонизираща билкова отвара, изключително наситена с енергизиращи съставки и уникални растителни елементи, които спомагат за причистване на кръвта и тялото. Тя е богат източник на антиоксиданти, витамини и минерали, но има и лечебно действие.

Пробиотик:

Микс от различни пробиотични щамове на растителна основа, който подпомага баланса и здравето на чревната флора и спомага за добро храносмилане и регулиране на теглото.

Неактивна хранителна мая:

Набавя цялата група витамини В, както и широк спектър от минерали.

Арония:

Едно от най-ценните лечебни растения.Тя е богата на витамини, включително на редкия витамин Р, който допринася за укрепване на капилярните стени. Силен имуностимулант. Подпомага храносмилането, предпазва тялото от свободните радикали, спомага за регулирането на теглото, и намаляването на възпаленията в организма, полезна при различни състояния на диабет, подпомага зрението, забавя ефектите от стареенето, има антиканцерогенни свойства, регулира кръвното налягане.

Шипка:

Тя е вид диворастяща роза , която се използва още от древни времена ,заради уникалното си лечебно действие . Съдържа витамин С, витамини В2, А, К, каротеноиди, флавоноиди, органични киселини, танини, пектинови вещества, соли и етерично масло.

Земна ябълка:

Наричат я още “съкровище в земята” поради високото съдържание на желязо и на други ценни минерали като калий, калций, манган, фосфор, цинк силиций, магнезий, натрий, флуор и хром. Mного богата на полизахарида, наречен инулин, който регулира перисталтиката и има функцията на пребиотик. Тази богата комбинация от минерали и витамини предимно от В групата подсилват имунната, ендокринната и нервната система .

Ябълка:

Има силно изразени антиоксидантни свойства, благодарение на синергичното действие на широката гама витамини от групата B, провитамин А, витамин С и витамин Е, съдържа микроелементи /желязо, мед, манган/ и минерални вещества /калий, натрий/. С високо съдържание на пектини, които са полизахаради, регулиращи перисталтиката и имащи функцията на пребиотик.

Лимон:

Мощен, натурален антиоксидант. Съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди, витамини и голямо количество витамин С. Най- важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично.