Рецепти, Десерти, Закуски, Основни

Рецепта за здравословен тиквен пай с Chieftain

Уникална рецепта за Тиквен Пай с Chieftain

Тази прекрасна рецепта за Тиквен Пай с Chieftain е създадена от нашият талантлив приятел Атанас Костадинов. В нея той умело съчетава вкусовете на различни видове ядки и любимата ни тиква, използвайки само натурални съставки.

Необходими продукти за Тиквен Пай с Chieftain

Основа

  • 1 чаша пекан
  • ½ чаша бадеми
  • 8-9 фурми
  • Kанела
  • Kарамфил
  • 2 супени лъжици смляно ленено семе
  • Щипка сол
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 супена лъжица вода

Крем

  • 500 гр варена на пара тиква
  • Сироп от агаве или мед за сладост
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1-2 с.л. функционална храна Chieftain
  • Канела на вкус
  • 1 с.л. хуск

За украса

  • 1 чаша пекан
  • 1 бр. физалис
Уникална рецепта за Тиквен Пай с Chieftain

Инструкции за приготвяне на Тиквен Пай с Chieftain

За да приготвите рецептата трябва да преминете през две основни фази – приготвяне на основата и приготвяне на пълнежа и декорацията.

Инструкции за основата на пая

  • Загрейте фурната до 175 ° C.
  • Намажете с кокосово олио 20 см форма за тарт.
  • Добавете всички съставки към блендера и блендирайте, докато всичко се смеси.
  • Алтернативно, смесете пеканите и бадемите в блендер, докато се образува брашно, след което смесете в купа.
  • Направете същото с фурмите, след което ги смесете в купата с бадемите и пеканите.
  • Изсипете сместа в тарта и притиснете добре повърхността с чаша или шпатула.
  • Печете за 10-12 минути във фурната, след това извадете и охладете.

Пълнеж и декорация

  • Сварете тиквата на пара и оставете да изстине.
  • Блендирайте я зяедно с другите съставки.
  • Изсипете в изстиналия тарт и оставете да стегне.
  • Декорирайте с пеканите.

И – разбира се – последната стъпка е да се насладите на този божествен Тиквен Пай със суперхрана Chieftain!

author-avatar

За Атанас

Графичен дизайнер по професия, художник с безгранично въображение по душа, веган готвач по хоби. Това е Атанас Костадинов. През свободното си време адвокатства за правата на животните, което е и една от причините да премине изцяло на растително хранене. Така открива магията и любовта си към здравословната веган кухня, като я превръща в собствен стил фууд арт. Последвай Атанас във facebook и Instagram