Десерти, Закуски, Основни, Рецепти

Тиквен Пай с Chieftain

Уникална рецепта за Тиквен Пай с Chieftain

Тази прекрасна рецепта за Тиквен Пай с Chieftain е създадена от нашият талантлив приятел Атанас Костадинов. В нея той умело съчетава вкусовете на различни видове ядки и любимата ни тиква, използвайки само натурални съставки.

Необходими продукти за Тиквен Пай с Chieftain

Основа:

  • 1 чаша пекан
  • ½ чаша бадеми
  • 8-9 фурми
  • Kанела
  • Kарамфил
  • 2 супени лъжици смляно ленено семе
  • Щипка сол
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 супена лъжица вода

Крем:

  • 500 гр варена на пара тиква
  • Сироп от агаве или мед за сладост
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1-2 с.л. функционална храна Chieftain
  • Канела на вкус
  • 1 с.л. хуск

За украса

  • 1 чаша пекан
  • 1 бр. физалис
Уникална рецепта за Тиквен Пай с Chieftain

Инструкции за приготвяне на Тиквен Пай с Chieftain:

Инструкции за основата

– Загрейте фурната до 175 ° C.
– Намажете с кокосово олио 20 см форма за тарт.
– Добавете всички съставки към блендера и блендирайте, докато всичко се смеси.
– Алтернативно, смесете пеканите и бадемите в блендер, докато се образува брашно, след което смесете в купа.
– Направете същото с фурмите, след което ги смесете в купата с бадемите и пеканите.
– Изсипете сместа в тарта и притиснете добре повърхността с чаша или шпатула.
– Печете за 10-12 минути във фурната, след това извадете и охладете.

Пълнеж и декорация

– Сварете тиквата на пара и оставете да изстине.
– Блендирайте я зяедно с другите съставки.
– Изсипете в изстиналия тарт и оставете да стегне.
– Декорирайте с пеканите.
– Насладете се на този божествен Тиквен Пай с Chieftain!

Прочети повече за Атанас

Графичен дизайнер по професия, художник с безгранично въображение по душа, веган готвач по хоби. Това е Атанас Костадинов. През свободното си време адвокатства за правата на животните, което е и една от причините да премине изцяло на растително хранене. Така открива магията и любовта си към здравословната веган кухня, като я превръща в собствен стил фууд арт. Последвай Атанас във facebook и Instagram