Тази прекрасна рецепта за Тиквен Пай с Chieftain е създадена от нашият талантлив приятел Атанас Костадинов. В нея той умело съчетава вкусовете на различни видове ядки и любимата ни тиква, използвайки само натурални съставки.
Необходими продукти за Тиквен Пай с Chieftain
Основа
- 1 чаша пекан
- ½ чаша бадеми
- 8-9 фурми
- Kанела
- Kарамфил
- 2 супени лъжици смляно ленено семе
- Щипка сол
- 2 с. л. кокосово масло
- 1 супена лъжица вода
Крем
- 500 гр варена на пара тиква
- Сироп от агаве или мед за сладост
- 2 с. л. кокосово масло
- 1-2 с.л. функционална храна Chieftain
- Канела на вкус
- 1 с.л. хуск
За украса
- 1 чаша пекан
- 1 бр. физалис
Инструкции за приготвяне на Тиквен Пай с Chieftain
За да приготвите рецептата трябва да преминете през две основни фази – приготвяне на основата и приготвяне на пълнежа и декорацията.
Инструкции за основата на пая
- Загрейте фурната до 175 ° C.
- Намажете с кокосово олио 20 см форма за тарт.
- Добавете всички съставки към блендера и блендирайте, докато всичко се смеси.
- Алтернативно, смесете пеканите и бадемите в блендер, докато се образува брашно, след което смесете в купа.
- Направете същото с фурмите, след което ги смесете в купата с бадемите и пеканите.
- Изсипете сместа в тарта и притиснете добре повърхността с чаша или шпатула.
- Печете за 10-12 минути във фурната, след това извадете и охладете.
Пълнеж и декорация
- Сварете тиквата на пара и оставете да изстине.
- Блендирайте я зяедно с другите съставки.
- Изсипете в изстиналия тарт и оставете да стегне.
- Декорирайте с пеканите.
И – разбира се – последната стъпка е да се насладите на този божествен Тиквен Пай със суперхрана Chieftain!