Десерти, Рецепти

Лесна торта с малини и Druidess

Лесна торта с малини и Druidess

Споделям с вас нещо абсолютно нетипично и никак не е за изпускане, заредено с Druidess Superfood!

Лесна торта с малини!

Тази торта е без глутен и без рафинирана захар, пълна с добри неща и най-удивителното е, че се прави лесно и дори печенето не е включено!

Просото подсигурява невероятна текстура, а плодовете я правят толкова въздушна!

Необходими продукти за Лесна торта с малини и Druidess:

За тортата:

  • 2 чаши добре сварено просо (1: 3)
  • 1 1/2 чаши + 2 супени лъжици кокосово брашно
  • 1/2 чаша кленов сироп (или друг течен подсладител по избор)

За пълнежа:

  • 3 ябълки
  • 6 фурми
  • 2/3 чаша замразени малини
  • 2 супени лъжици суперхрана Druidess

За декорацията (по желание):

  • 1/2 чаша замразени малини
  • 1 чаша веган бял шоколад (разтопен) + 1/2 чаша ориз / соя / кокосов крем за готвене
Лесна торта с малини и Druidess

Инструкции за приготвяне на Лесна торта с малини и Druidess:

Стъпка 1: В голяма купа смесете сготвеното просо с кокосово брашно и кленов сироп, докато достигнете консистенция, подобна на тесто.

Стъпка 2: В блендер добавете обелените ябълки, пасирайте до гладка смес и добавете фурми, Druidess, малини и пасирайте до гладка смес.

Стъпка 3: Пригответе 18 см пръстен за торта и разделете тестото си на три равни части.

Стъпка 4: Започнете като поставите първата част от тестото в ринга и го притиснете с пръсти.

Стъпка 5: Добавете 1/3 от пълнежа и разпределете равномерно с шпатула. Сега внимателно с лъжица или с ръце поставете още една част от тестото отгоре и внимателно натиснете с пръсти или с ръце. Повторете с втората част от пълнежа.

Стъпка 6: Смесете заедно последната част от останалото тесто с останалия пълнеж и поставете и разпределете равномерно върху горната част на тортата.

Стъпка 7: Поставете във фризера за поне час.

Стъпка 8: Внимателно отстранете пръстена и подгответе глазурата, просто като смесите разтопен веган бял шоколад с оризова сметана за готвене. Изсипете с лъжица или използвайки пош върху вашата торта и украсете със замразени плодове.

author-avatar

Прочети повече за Любов Павлова

Любов Павлова е Веган Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *