Посланици на бранда

Айтен Кърмаджи

*НАСТОЯЩ БИКИНИ ФИТНЕС СЪСТЕЗАТЕЛ, МОТИВАТОР И МОДЕЛ

Занимавам се с фитнес вече повече от пет години. Причината да започна да водя живот в хармония с природата и да се отдам на спорта бе предимно здравословна. След като завърших гимназия и след първата ми година като студентка, имах здравословни проблеми и напълнях рязко. Не знаех как да се храня и откъде да започна. Но знаех начина, по който искам да изглеждам. Реших да замина за САЩ на студентска бригада. През това време, лятото работех, а зимата успявах да взимам успешно изпитите си в университета. Научих се как да се храня здравословно и изградя мечтаното тяло. Отне ми месеци, дори години, но аз знаех какво искам! Всеки ден със събуждането си правех план за настоящия ден и затова, с какво бих допринесла, за да бъда с една крачка по-близо до целта си. С много усилия, дисциплина и постоянство успях да сваля излишните 20 кг. и подобря здравето си.

Здравейте,казвам се Стоян Петков. Мога да кажа, че съм отдал голяма част от съзнателния си живот и образование за изучаване, изследване и прилагане на хранителни, спортни и възстановителни принципи за оптимизация както на общото здраве, така и за достигане на високи спортни резултати. Водещите принципи са: ефективност, подобрени двигателни функции, бързо възстановяване, оптимално хранене и благоприяно въздействие над човешкото тяло и дух в унисон с природата!

Аз съм сертифициран нутриционист, специалист по спортно възстановяване и кондиционална подготовка и практикант натурална диетика. Притежавам единствения  световно припознат сертификат за Елитен Треньор покриващ сверите на спортно хранене, спортна терапия и възтсановяване и кондиционална подготовка на елитни атлети, връчен от Международната Спортно Научна Асоциация. Работя както с националите представляващи страната ни на международни спортни форуми, така и с хора търсещи по-добро си АЗ в горепосочените направления.Самият аз съм дългогодишен състезател по Кикбокс, носител на множество републикански титли и международни отличия.

Стоян Петков

1_101

Д-р Райна Стоянова

M3A3856-1-1024x683_2

Д-р Райна Стоянова завършва медицина в София през 2011 година. Опитът и в областта на храненето започва още от студентските и години.

Стажувала е близо до видни имена в сферата на храненето, като: Проф. Готие, Проф. Карел, Проф. Дюкан, както и в различни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които разширяват погледа и подхода и към пациента.

След като завършва, работи в столичната болница „Лозенец“, където се запознава отблизо с трансплантационната медицина – „вълнуващо преживяване и истински екшън“ – разказва тя. В настоящия момент е асистент към катедрата по Клинична фармакология и терапия към Медицински Университет – София и е специализант по ендокринология и болести на обмяната в клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика на болница „Царица Йоанна- ИСУЛ“.

Може да я срещнете и в софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация SportMed.

Хора с различни проблеми – наднормено тегло, диабет, стомашно-чревни заболявания, чернодробни болести, автоимунитет, хранителни разстройства, бъбречни заболявания, както и за тези, които искат да подобрят хранителните си навици и да получат максимална полза от храненето си – вегетарианци и вегани, детокс, джусинг, бодибилдинг, бременни и кърмещи жени са по-голямата част от пациентите, с които се занимава.
Консултира и изгражда хранителни режими и след генетично изследване NutriGen.
Участва в различни проекти, свързани със здравословното и балансирано хранене в страната, обучения и семинари на различни тематики, свързани с храненето.
Научните и интереси са свързани най-вече с храненето при различни заболявания, хранене при спортисти, микробиомът, чернодробните заболявания и метаболитният синдром.

Член е на Българското дружество по Хранене и диететика, Българското дружество по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското дружество по Ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по Затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

Христина Митовска е сертифициран коуч, обучител и йога инструктор в най-голямото йога студио в България, Yoga Vibe. По образование социолог и с над 10 г. опит в сферата на меркетининговия рисърч в TNS Gallup International, през 2015 Христина става първият в България Chief Happiness Officer в United Partners.

Страстта и отдадеността й към йога е повече от 15 години, през които следва пътеката на Сатянанда йога.

Има публикации, посветени на личностното развитие в Капитал Кариери, Жената днес, Edna.bg, Profit.bg,  и др.онлайн медии, както и тв участия в БНТ, ТВ+, Bulgaria On Air и др.

Христина Митовска

unnamed