Валентина Нейчева

Моята мисия в живота е да помагам.
Валентина Нейчева

Представи се с няколко думи?

Здравейте! Казвам се Валентина Нейчева. Идвам от сплотено и задружно семейство на кулинари и тази страст към готвенето, споделянето и отношението към храната ми е заложено още от много малка. Завършила съм технология на храната и международен туризъм. Любител фотограф съм и запален активист. Близо 10 години имах удоволствието да обикалям света със съпруга си и двете ни деца, да съм част от нови традиции и да опитвам нови рецепти. След първата ми бременност и разни проблеми по пътя, се запалих по растителната диета, хранителните ни навици, гладолечението и чистата храна като лекарство.

Каква е твоята мисия?

Моята мисия в живота е да помагам. С каквото и както мога. Всяко нещо, в което вярвам че е добро, че има дълбок смисъл и ще подобри живота ни. Да докосна колкото се може повече хора с енергията и уюта, които храната създава. Живеем в доста развит свят, но все по-лишени от време и енергия да помислим за себе си. Ядем набързо, прави, вървейки, сами и все неща в които не влагаме здрав разум да изберем. Бих дала всичко от себе си да променя това.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

Самооценката не ми е силна страна. Склонна съм да си дам по-ниска оценка и да се боря за повече. Обичам обаче да откривам различните гледни точки. Зададох този въпрос на хора които ме познават и ще ви споделя каква е моята супер сила според тях. Социална и общителна, борец за равенство и гласност, позитивна и всеотдайна към хора, идеи и каузи.
И на последно, но не по важност място – hard worker.

Какво е „здравето“ за теб?

Здравето за мен е най-важната основа. Здравето ни помага да живеем пълноценен живот изпълнен с любов и щастие. Здравето, физическото, духовното и психическото, един завършен баланс помагащ на всеки един от нас да покаже най-доброто си аз. Здравето е сила, сила и воля да взимаш правилните решения.

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

Аз твърдо вярвам в превенцията. Едно здраво дърво не расте за един ден. Една нива не става плодородна без грижи. Ако миеш зъбите си един път в годината не стават здрави. Здравословния начин на живот, балансирания начин на живот е свързан с навици, дисциплина и воля. Превенцията е важна ако искаме да контролираме живота си.

Валентина Нейчева
Валентина Нейчева

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Ако ние сме това което ядем, то аз със сигурност искам да храня тялото си с живи храни, супер храни, имуностимулиращи храни. Ancestral Superfoods ми дават енергия, ситост, спомагат храносмилателния тракт, спомагат изграждането на една благоприятна чревна флора. Те са невероятен помощник в нашето ежедневие. Едно смути с любимата ви супер храна, една лъжичка в любимият ви йогурт и денят започва с усмивка.

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Аз вярвам в хората, преди да повярвам в продукта им. За мен хората и отношенията помежду им са по-важни от облагите. И ако имаш силна история, цел и устрем да помагаш, да улесниш и подобриш живота , в такъв случай аз съм твърдо за. Ancestral superfoods ме спечелиха с името си, историята скрита зад него и екипа от хора събрали се да я осъществят.

Какво би било твоето послание към хората?

Има една мисъл, която се е запечатала в съзнаниято ми.
„Хората не помнят какво си им дал а как си ги накарал да се почувстват.“
Моето послание към вас е, бъдете добри, помагайте си, обичайте се, грижете се за здравето си и всичко заобикалящо ви. Не приемайте нищо за даденост и ценете времето си отредено ви на този свят.
At the end, the only thing that you can take from this world are your memories.

За контакт

Валентина Нейчева

Уеб сайт:

Instagram: @_vali_blue_