Д-р Виолета Снегарова

Д-р Виолета Снегарова

Представи се с няколко думи?

Казвам се Виолета Снегарова, за близките ми хора Вили. Майка съм на две прекрасни момчета, с които се гордея. 2018 година завърших медицина в Медицински университет-Варна, към настоящия момент съм редовен докторант по Хранене и диететика.

Интересите ми винаги са били всестранни, обичам да рисувам, да експерементирам в кухнята, да пътувам, да дегустирам вина и да прекарвам време със семейството си.

По отношение на медицината, това е моята голяма страст. Основните ми интереси са в областта на гастроентерологията, храненето и диететиката.

Каква е твоята мисия?

На първо място, това е моето семейство. Като лекар мисията ми е да помагам на своите пациенти, те са моето второ семейство. Вярвам, че балансираното хранене е ключът към доброто здраве, а когато човек е здрав, той може да постигне всичко.

Имаш ли супер сила и каква е тя?

Ако кажа, че имам „супер“ сила ще изглеждам като невероятна жена от комикси, а аз не се възприемам по този начин. Качеството, което най-много ценя в себе си и се опитвам да съхраня е търпението. Аз съм всеотдаен човек, обичам семейството си и работя професията си с много любов.

Какво е „здравето“ за теб?

„Здравето“ е безценно, именно затова е важно да го съхраним. Ние лекарите се стремим да направим точно това, но и пациентите трябва да ни съдействат. Правилното и балансирано хранене играят ключова роля в тази мисия.

А Превенцията важна част ли е от твоята стратегия за здраве?

Превенцията е бъдещето на медицината. Сигурна съм, че както аз, така и всички колеги се стремим към нея. Съветваме пациентите си да не отлагат посещението при лекар, да живеят здравословно и в баланс със себе си и околните. Храната и спортът са изключително важни за здравето.

Д-р Виолета Снегарова
Д-р Виолета Снегарова

Какво мислиш за покълналите, ферментиралите и имуностимулиращите храни?

Ферментиралите храни са богати на ензими, витамини и пробиотици. Те от своя страна подобряват чревната флора,храносмилането и имунната система.В последните години се дискутира широко темата за „чревно-мозъчната ос“. Много проучвания доказаха, връзката между нарушената микробиома и редица заболявания.

Защо реши да участваш в проекта Ансестрал Суперфудс?

Това е изключително иновативен проект с качествени, достъпни и полезни храни.

Харесвам иновациите,в забързаното ни и натоварено ежедневие,те ни помагат и улесняват, Ансестрал Суперфудс е точно това: лесно, достъпно и качествено улеснение. Надявам се, повече хора да го опитат.

Какво би било твоето послание към хората?

Да прекарват повече време с близките си хора, да ценят своето здраве и това на околните.

Не можем да върнем времето назад, нито да предвидим бъдещето, затова трябва да се наслаждаваме на настоящия момент.

За контакт

д-р Виолета Снегарова

Уеб сайт: medilatte.com

facebook: Medilattecom