Закуски, Рецепти

Печени сезонни плодове с гранола Luna

Печени сезонни плодове с гранола Luna

Есента е в разгара си и вероятно си мечтаеш за повече топлина и уют. Имаме чудесно предложение за топла закуска от печени сезонни плодове с уникалната супер вкусна и полезна гранола Luna. Опитай, сигурни сме, че ще ти хареса!

Необходими продукти за Печени сезонни плодове с гранола Luna:

  • 2-3 ч.ч. сезонни плодове по избор
  • 3-4 с.л. нерафинирана кафява захар
  • 1 ч.л. цейлонска канела
  • 1 с.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • гранола Luna
  • прясна мента

 

Печени сезонни плодове с гранола Luna

Инструкции за приготвяне на Печени сезонни плодове с гранола Luna:

Измийте и почистете добре плодовете, ако се налага ги нарежете на сравнително еднакви парчета. Поставете ги в купа и към тях прибавете кафявата захар, нишестето, канелата и ваниловия екстракт.

Разбъркайте добре, за да се смесят съставките, оставете настрана за 10-15 минути.

Преместете плодовете в керамичен съд за печене, заравнете и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса или на 180 градуса с вентилатор за около 20-30 минути.

Сервирайте в купичка, като на дъното и поставите от печените плодове, а отгоре поръсите щедро с хрупкава гранола Luna. Украсете с листенца прясна мента.

author-avatar

За Таня Гарджева

Таня Гарджева е завършила пространствен дизайн, а в свободното си време обича да прекарва с любимия човек и да кулинарства. Харесва кулинарната фотография и в последните години е нейно любимо хоби.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *